Kom naar het Kamerdebat over kernwapens

Den Haag • 17 april 2016

De Tweede Kamer bespreekt op donderdag 28 april het door de ASN Bank gesteunde voorstel van vredesorganisatie PAX over een nationaal verbod op kernwapens.

Het Kamerdebat is openbaar en u kunt er dus ook bij zijn. We hopen op een volle publieke tribune. Komt u ook?

45.000 handtekeningen

Eind 2015 heeft PAX ruim 45.000 handtekeningen opgehaald voor het burgerinitiatief ‘Teken tegen Kernwapens’. Daardoor moet de Tweede Kamer debatteren over een nationaal verbod op deze massavernietigingswapens. Veel klanten van de ASN Bank hebben aan deze handtekeningactie meegedaan.

Aanmelden

Aanmelden voor het Kamerdebat is belangrijk, want dan kan PAX u op de hoogte houden van eventuele veranderingen in het tijdstip. De agenda van de Tweede Kamer verandert soms op het laatste moment.

Videoboodschap

PAX heeft een videoboodschap gemaakt met een oproep aan de woordvoerders van de politieke partijen. In de video spreekt Setsuko Thurlow; zij is een overlevende van Hiroshima.

Bekijk de video en deel het met zoveel mogelijk mensen.

Instabiele politieke situatie

In de hele wereld zijn er 15.700 kernwapens, waarvan er 2.000 op scherp staan. Jaarlijks gebeuren er tientallen ongelukken en bijna-ongelukken met deze wapens.

Campagneleider Krista van Velzen van PAX: "In de huidige instabiele politieke situatie is een verbod op kernwapens belangrijker dan ooit. Daarmee zorgen we ervoor dat kernbommen niet bruikbaar zijn. Mensen kunnen er niet mee dreigen en er kunnen geen ongelukken mee plaatsvinden. Door een verbod kunnen humanitaire rampen zoals in Hiroshima en Nagasaki zich nooit meer herhalen.”

Waarom steunt de ASN Bank deze actie?

Wapens veroorzaken veel menselijk leed. Daarom investeren wij niet in ondernemingen die – op wat voor manier dan ook – zijn betrokken bij de commerciële productie, handel in en distributie van wapens. Daarnaast steunen we namens onze klanten projecten van War Child en Amnesty International in het kader van ons duurzame thema tegen wapenindustrie.

Delen op: