Den Haag • 07 oktober 2016

Onlangs vroegen we in onze online nieuwsbrief aan ASN-klanten: “De Eerlijke Bankwijzer toetst de duurzaamheid van banken. Vindt u dat belangrijk?”

Onlangs vroegen we in onze online nieuwsbrief aan ASN-klanten: “De Eerlijke Bankwijzer toetst de duurzaamheid van banken. Vindt u dat belangrijk?”

Ruim 18.500 klanten reageerden. Maar liefst 84 procent gaf aan het werk van de Eerlijke Bankwijzer belangrijk te vinden. En nog eens 10 procent was wel eens van bank gewisseld vanwege de uitkomsten van de Eerlijke Bankwijzer.

Wat is de Eerlijke Bankwijzer?
De Eerlijke Bankwijzer is een portal waar consumenten kunnen bekijken hoe aanbieders van particuliere betaal- en spaarrekeningen scoren op duurzaamheid. Aanbieders van levensverzekeringen worden vergeleken in de Eerlijke Verzekeringswijzer. Beide portals – samen de Eerlijke Geldwijzer – zijn een initiatief van Amnesty International, Milieudefensie, Dierenbescherming, FNV, Oxfam Novib en Pax.

Wat toont de Eerlijke Bankwijzer?
U ziet hier de meest recente beoordeling van de Eerlijke Bankwijzer. Daarin worden tien financiële instellingen beoordeeld op achttien thema’s. Op de website van de Eerlijke Bankwijzer zelf leest u de onderbouwing van iedere score door erop te klikken.

Een grijs rondje betekent dat er geen beoordeling kon plaatsvinden. De ASN Bank heeft geen beoordeling voor het thema olie en gas omdat we in deze sector helemaal geen geld steken.

Op de website ziet u bij sommige scores een uitroepteken. Dat geeft aan dat er een praktijkonderzoek over het thema is gepubliceerd waaruit een verschil blijkt tussen beleid en praktijk. Dit verschil kan zowel positief als negatief zijn.

Bekijk de scoretabel met verklarende informatie.

Delen op: