ING biedt ASN-Novib Microkredietfonds aan

Den Haag • 03 maart 2016

Begin 2016 heeft ING Bank het ASN-Novib Microkredietfonds goedgekeurd en opgenomen in zijn assortiment beleggingsfondsen. Dat betekent dat ING-klanten het fonds zelf kunnen kiezen en aanschaffen via de site van ING. Ook de adviseurs en vermogensbeheerders van ING maken gebruik van deze lijst. Het fonds is bovendien opgenomen in de duurzame beleggingsstrategie van ING.

Hoogste duurzaamheidskwalificatie

Het ASN-Novib Microkredietfonds heeft van ING de hoogste duurzaamheidskwalificatie gekregen: NFI++ (niet-financiële indicator). Volgens de duurzaamheidsstandaard van ING behoort het fonds hiermee tot de beste tien procent duurzame fondsen. Mede daarom heeft ING het fonds opgenomen in zijn “masterlist”.

Lees wat ING over het ASN-Novib Microkredietfonds schrijft.

Meer welvaart in ontwikkelingslanden

De ASN Bank streeft naar groei van het ASN-Novib Microkredietfonds. Waarom? Het fonds belegt in microfinancieringsinstellingen (MFI’s). Die verstrekken microkredieten waarmee mensen in ontwikkelingslanden een winkel, werkplaats of boerenbedrijf kunnen opbouwen. De vraag naar microkrediet neemt toe. Daarom hebben MFI’s behoefte aan nieuw geld. Dankzij de beleggende klanten van ING kunnen nog meer mensen in ontwikkelingslanden hun welvaart structureel verbeteren.

Sociale prestaties

Wij selecteren de MFI’s waarin het ASN-Novib Microkredietfonds belegt, mede op hun sociale prestaties. We beoordelen ze bijvoorbeeld op de manier waarop ze hun klanten beschermen tegen overkreditering. En op de nadruk die ze leggen op de dienstverlening aan mensen die nauwelijks terechtkunnen bij reguliere banken, zoals vrouwen en mensen op het platteland. Alle MFI’s in het ASN-Novib Microkredietfonds samen verstrekken momenteel leningen aan ruim 7,8 miljoen mensen.

Beursnotering

De beursnotering van het ASN-Novib Microkredietfonds op 15 oktober 2015 heeft het mogelijk gemaakt dat klanten van ING nu in dit fonds kunnen beleggen. De meeste ASN Beleggingsfondsen waren al breed verkrijgbaar: u kunt er als klant van de ASN Bank in beleggen, maar ook via andere banken, verzekeraars en financiële dienstverleners. ING biedt verschillende ASN Beleggingsfondsen aan.

Lees meer over de ASN Beleggingsfondsen.

Delen op: