Het Groene Verkiezingsdebat: jongeren in gesprek met politici over duurzame toekomst

26 februari 2021

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vindt op 4 maart het Groene Verkiezingsdebat plaats. Tijdens dit de debat worden plannen voor een duurzame toekomst besproken. Het uitgangspunt van het debat is het manifest over biodiversiteit van JongerenXNaturalis, een denktank van Naturalis waarin jonge mensen zich laten horen over de leefbaarheid van de wereld. De ASN Foundation steunt dit initiatief.

Om de aarde leefbaar te houden voor de komende generaties is het cruciaal dat we nu actie ondernemen. Daarom schreef JongerenXNaturalis het manifest ‘Tijd voor Biodiversiteit’, met als boodschap dat een leefbare wereld vooral een kwestie van kiezen is.

Met het manifest als vertrekpunt gaan politici en jongeren tijdens het Groene Verkiezingsdebat in gesprek over onder andere klimaat, natuur, biodiversiteit en circulariteit. Politici van acht verschillende partijen doen mee aan het debat en verdedigen de groene plannen uit hun verkiezingsprogramma’s.

JongerenXNaturalis

Het Groene Verkiezingsdebat is onderdeel van het project JongerenXNaturalis, waarmee Naturalis samen met jongeren wil laten zien dat een leefbare wereld vooral een kwestie is van kiezen. Binnen het project maken jongeren hun zorgen zichtbaar en komen ze met oplossingen voor onder andere de huidige biodiversiteitscrisis.

Henk de Ligt, marketeer bij ASN Bank, over de samenwerking met JongerenXNaturalis: “Als het gaat om biodiversiteit en klimaat, dan gaat het ook over de toekomst van jongeren. De ASN Foundation geeft jongeren daarom graag een stem in het Groene Verkiezingsdebat.”

Piet Sprengers, manager duurzaamheidsstrategie en beleid bij ASN Bank, is bij het debat betrokken als jurylid. Aan de hand van vier stellingen wordt er gedebatteerd en de jury sluit de rondes af met een korte reflectie.

Via groendebat.nl kun je je aanmelden om het debat op 4 maart live te volgen.

Delen op: