Den Haag • 27 juli 2017

Het ASN Bos gaat weer een stuk groeien. Voor elke spaarrekening die tussen 15 mei en 14 juli 2017 is geopend, planten wij namelijk een boom. Wij zijn er trots op dat er 4.496 nieuwe bomen bij komen. Daarvoor bedanken wij onze nieuwe spaarklanten, die aan de actie hebben deelgenomen.

Het ASN Bos

Sinds 2015 plant ASN Bank ieder jaar jonge bomen in het Bentwoud, in totaal al zo’n vijf hectare. Deze bomen groeien samen uit tot een volwassen bos. ASN Bank plant de bomen in samenwerking met Trees for All.

Het Bentwoud ligt bij Benthuizen, in het Groene Hart van de Randstad. Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Als je meer wilt weten over het bos, of wil je het een keer bezoeken, klik dan even door naar het ASN Bos!

Waarom een bos?

Bomen zorgen voor een gezonde lucht en beschermen de bodem, tegen erosie en wateroverlast. Daarnaast dragen bomen bij aan de biodiversiteit. Zo’n 80 procent van de dier- en plantensoorten op het land leeft in bossen. Bossen zijn ook belangrijk voor de mens, want ze leveren ons bijvoorbeeld voedsel en medicatie. Zo zie je maar dat een bos veel meer is dan hout alleen.

ASN Bank en biodiversiteit

Wil je weten wat we nog meer doen voor de natuur? Lees dan hoe we ons inzetten voor biodiversiteit.

Delen op: