Geslaagde aftrap summerschool voor Wereldprijs kandidaten  

Den Haag • 09 september 2014

Afgelopen zaterdag was de eerste Summerschooldag voor de veertig projectteams die nog in de race zijn voor de ASN Bank Wereldprijs. Deze dag werd gehouden in de Impact Hub in Amsterdam. Het werd een leuke en inspirerende dag.

's Ochtends presentaties

Om 10 uur 's ochtends verzamelden de deelnemers zich in de Impact Hub en werden ze welkom geheten door Asceline Groot. Toen iedereen binnen was, begon Ruud Stevens, adviseur externe communicatie bij de ASN Bank, met zijn presentatie over pers & publiciteit. Vervolgens was het de beurt aan Jan Willem NIeuwenhuys van ASN Vermogensbeheer om een inleiding te houden over financieringen. Twee erg leuke en nuttige presentaties, waarin er ook goede vragen vanuit het publiek kwamen.

Na de middag zelf aan de slag

Na de lunch werden de deelnemers zelf aan het werk gezet. Na een inleidend praatje door Esther Blom en Boukje Sterrenburg van Enyini, gingen de deelnemers zelf nadenken om hun projectplan om te zetten in een daadwerkelijk bussinessmodel. De verschillende deelnemers besloten vrij snel om elkaar te helpen of zelfs om krachten te bundelen. Ook na het afronden van de dag werd er nog doorgewerkt. De motivatie van de deelnemers om zo veel mogelijk uit de dag te halen, was volop aanwezig op deze leerzame dag.

20 september de tweede Summerschool

Op 20 september is de tweede Summerschool gepland, wederom in de Impact Hub in Amsterdam. Op deze dag gaan de deelnemers in gesprek met een groot aantal experts op verschillende gebieden.

Delen op: