Den Haag • 16 januari 2018

Eind 2017 ontving de beheerder van ASN Beleggingsfondsen een eigen AIFM-vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Deze vergunning is nodig om eindverantwoordelijk te blijven voor het duurzame beleggingsbeleid van de fondsen.

Regelgeving in fondsbeheer

ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB) voert al jaren de directie van de ASN-fondsen. In 2014 trad de AIFM in werking: een wet met scherpe eisen voor het beheer van fondsen. Om daaraan te kunnen voldoen heeft ABB ACTIAM aangesteld als AIF-beheerder van de fondsen, terwijl het zelf verantwoordelijk bleef voor de directievoering en het duurzaamheidsbeleid. Als gevolg van verdere aanscherping van de AIFM-regels zou ook de verantwoordelijkheid voor het duurzaamheidsbeleid van de ASN-fondsen bij ACTIAM terechtkomen.

ABB wil deze verantwoordelijkheid nadrukkelijk zelf blijven dragen, omdat dit de kern van de ASN-fondsen is. Daarom heeft ABB zelf een AIF-vergunning aangevraagd en gekregen. ABB blijft naar tevredenheid samenwerken met ACTIAM voor het portefeuillebeheer van de ASN-fondsen.

Over ASN Beleggingsfondsen

ASN Beleggingsfondsen is in 1993 opgericht door ASN Bank om via duurzame beleggingen invulling te geven aan haar visie, missie en strategie. ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. is de beheerder van ASN Beleggingsfondsen. Het heeft circa € 3,7 miljard vermogen van beleggers onder beheer. ASN Beleggingsfondsen is – net als ASN Bank – onderdeel van de Volksbank.

Delen op: