Eerste Sustainer Home Modular in gebruik genomen

Den Haag • 29 augustus 2016

Op 27 augustus opende ASN Bank Wereldprijs-winnaar Sustainer Homes in Venray de eerste Sustainer Home Modular. Deze off-grid woning is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Het bijzondere: er gaat voor het eerst daadwerkelijk iemand wonen. De bewoner gaat er een permacultuurtuin omheen aanleggen zodat er compleet zelfvoorzienend gewoond kan worden.

Volledig zelfvoorzienend wonen

Deze woning is volledig zelfvoorzienend. De zonnepanelen produceren elektriciteit, het dak vangt en filtert regenwater tot drinkwater en het afvalwater wordt gefilterd in een helofytenfilter (plantenfilter). Deze woning heeft dus geen enkele nutsaansluiting nodig maar biedt toch hetzelfde comfort als een reguliere woning. Over de gehele levensduur van de Sustainer Home, van constructie en 50 jaar bewoning, produceert hij 90% minder CO2 dan een gemiddelde woning. Een modulair bouwsysteem maakt het mogelijk houten panelen vlug en op uiteenlopende manieren in elkaar te schakelen. Daarmee speelt Sustainer Homes in op de wens van klanten om persoonlijke ontwerpen snel en voor een betaalbare prijs tot stand te laten komen.

Slimme ideeën voor een betere wereld

In november 2015 won Sustainer Homes de ASN Bank Wereldprijs met hun duurzame en verplaatsbare woningen gemaakt van oude zeecontainers. Met de geldprijs van 10.000 euro heeft de start-up een grote ontwikkelingsslag kunnen maken. Gert van Vugt, mede-oprichter van Sustainer Homes: “Na het winnen van de ASN Bank Wereldprijs is er extreem veel gebeurd. We kregen eigenlijk een soort van keurmerk dat wij een bedrijf zijn waar je iets mee wil en wat een kans verdient. En dat zorgde ervoor dat we 1-0 voorstonden bij elk gesprek waar we ingingen. Sindsdien gaat het heel hard!”.

Kent u of bent u ook iemand met een slim idee voor een betere wereld? De inschrijvingen voor de ASN Bank Wereldprijs 2016 zijn nog tot 23 september geopend.

Lees meer over de ASN Bank Wereldprijs en hoe u zich kunt aanmelden.

Delen op: