Deze 30 duurzame ondernemingen maken kans op de ASN Bank Wereldprijs 2018

Den Haag • 28 september 2018

Van 20 augustus tot en met 19 september vond de inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs plaats. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan drie vernieuwende, duurzame start-ups, gekozen door een vakjury. De thema's waar ondernemers zich voor kunnen inschrijven zijn: mens & samenleving, natuur & milieu en klimaatbescherming. Uit de 199 aanmeldingen van dit jaar zijn deze week de tien beste ideeën per thema geselecteerd.

Top-30

De jury en het projectteam hebben zich afgelopen week over alle inzendingen gebogen om een top 10 per thema te selecteren. Hierbij wordt onder meer gelet op innovatie, duurzaamheid en creativiteit. Alle projecten die doorgaan naar de volgende ronde voldoen aan de duurzaamheidscriteria van ASN Bank. Bekijk op Voor de Wereld van Morgen welke projecten kans maken op de ASN Bank Wereldprijs.

Wat is de ASN Bank Wereldprijs?

Wij geloven dat vernieuwing vanuit de samenleving komt. Daarom organiseren we sinds 2008 de ASN Bank Wereldprijs. Met deze prijs helpen we startende, duurzame ondernemers aan een vliegende start. Deelnemers maken kans op een traject met coaching, training en publiciteit. Wie doordringt tot de finale kan een geldbedrag van € 8.000 tot € 20.000 winnen. Ook is er een publieksprijs: aan die prijs gaat een stemronde vooraf en het project met de meeste stemmen wint. Lees hier meer over de ASN Bank Wereldprijs.

Succesvolle springplank

De ASN Bank Wereldprijs is voor veel duurzame start-ups een succesvolle springplank gebleken. Aan eerdere edities deden bijvoorbeeld Fairphone, Yoni, Seepje en Somnox de slaaprobot mee.

Delen op: