De Volksbank eindigt 2021 met meer hypotheken en minder winst

11 februari 2022

De Volksbank heeft op 11 februari haar cijfers over 2021 gepubliceerd. In een financieel uitdagend jaar zag ons moederbedrijf de commerciële resultaten gezond groeien.

De gezamenlijke hypotheekportefeuille van de vier bankmerken steeg met ruim € 1 miljard, het aantal betaalrekeningen ging met bijna 7% omhoog en het beheerd vermogen (onder meer in ASN Beleggingsfondsen) klom met meer dan 16%.

Bij elkaar opgeteld komen de financiële resultaten van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS neer op een nettowinst van € 162 miljoen, 7% lager dan de winst van 2020. Een belangrijke verklaring voor deze daling is de aanhoudende druk op de rentebaten. Bij de voortgang van de langetermijndoelen was de stijging van de klantwaardering opvallend. De Net Promotor Score, de mate waarin klanten van de vier bankmerken hun bank aanbevelen, steeg van +2 naar +6.

Lees meer over de resultaten van de Volksbank.

Nieuwe rekenmethode voor klimaatdoel

De Volksbank deed in 2021 een stap vooruit richting het doel om een 100% klimaatneutrale bank te worden: het cijfer stond in 2020 op 45% en in 2021 op 55%. De oplettende lezer zal zien dat het 2020-cijfer afwijkt van de eerder gepubliceerde 59%. Dit verschil heeft te maken met de overstap naar de wereldwijd gebruikte rekenmethode van PCAF (Platform Carbon Accounting Financials).

Over de Volksbank

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Door te
bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS heeft aandacht voor de mens. De Volksbank, gevestigd te Utrecht, is de drijvende kracht op de achtergrond en ontwikkelt vanuit
menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen.

Lees meer over de Volksbank.

Delen op: