AstraZeneca verankert duurzaamheid in strategie

Den Haag • 25 juli 2017

In 2015 startten we een dialoog met de farmaceutische industrie. Dat leidt tot resultaten. Zo besloot farmaceut AstraZeneca – onder andere na de gesprekken die wij met het bedrijf voerden – duurzaamheid verder te verankeren in zijn bedrijfsstrategie. Het bedrijf streeft naar ethischer verkoop- en marketingstrategieën. Dit is een van de belangrijkste onderwerpen in de dialoog die wij voeren met de farmaceutische industrie.

Wat doet ASN Bank?

In 2015 begonnen we met expertmeetings en bezochten we aandeelhoudersvergaderingen van farmaceutische bedrijven om kritische vragen te stellen. Daarnaast voerden we gesprekken met de bedrijven waarin de ASN Beleggingsfondsen beleggen: AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Novartis en Novo Nordisk.
In 2017 zetten we deze aanpak voort. Begin 2017 publiceerden we een geactualiseerde versie van de scorecards uit ons rapport van februari 2016. Deze scorecards tonen de voortgang van deze bedrijven op het gebied van ethisch handelen.

In gesprek met farmaceuten

Medicijnen zijn belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarom beleggen de ASN Beleggingsfondsen in farmaceutische ondernemingen. Zij hebben vaak goed beleid, maar in de praktijk gaat het té vaak mis. Sustainalytics onderzocht op ons verzoek de vijftien grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. In het rapport dat in februari 2016 verscheen, bleek duidelijk dat zij onvoldoende scoren op het onderzoek en de ontwikkeling, de productie, en de marketing en sales van medicijnen.

Lees het rapport over de farmaceutische sector en bekijk de scorecards.
Lees meer over het nieuwe duurzaamheidsbeleid van AstraZeneca.

Delen op: