ASN Live Zwolle: in gesprek met Overijsselaars over het klimaat

Den Haag • 5 augustus 2014

Een live talkshow over een rechtvaardige, duurzame samenleving, met als centraal thema ‘het klimaat’. Dat is de tweede editie van ASN Live, die de ASN Bank op 9 september 2014 in de Overijsselse hoofdstad Zwolle organiseert. Het thema sluit aan op de ambitieuze doelstelling van de provincie voor nieuwe energie: duurzame vormen van energie moeten in 2020 voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van Overijssel.

De belangstelling voor deze bijeenkomst is groot. Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.

ASN Live is een bijeenkomst met klanten van de ASN Bank en andere mensen die zijn geïnteresseerd in een duurzame samenleving. De bank gaat in Zwolle met hen in gesprek over klimaatambities en de uitdagingen van een ‘groot’ thema als het klimaat. Wat zijn de kansen en uitdagingen voor bedrijven die een bijdrage willen leveren aan een beter klimaat? Hoe gemakkelijk of moeilijk is het voor ze om die ambities te realiseren? ASN Live gaat ook in op de invloed van duurzame keuzes op ons dagelijkse leven, de verantwoordelijkheid van iedereen hiervoor en de rol die de ASN Bank hierin kan en moet spelen.

Programma

Presentator Leon Verdonschot spreekt met Jeroen Jansen (directeur ASN Bank), Carola Wijdoogen (NS) en Timmo Terpstra (Koffiebranderij Peeze). Bezoekers krijgen een inkijk in de wereld van Olaf Koens, journalist en correspondent in Rusland en Oekraïne. En we laten ons inspireren door sociale ondernemers van vandaag en morgen.

19.00 uur Ontvangst en mogelijkheid voor vragen
20.00 uur Start programma: welkom door Leon Verdonschot en Jeroen Jansen
20.15 uur Gesprek 1: klimaatambities en de brug naar het grote publiek. Sprekers: Carola Wijdoogen (NS), Timmo Terpstra (Peeze Koffiebranderij)
20.35 uur Muzikaal optreden Mary Lou
20.40 uur Gesprek 2: de wereld van Olaf Koens
21.00 uur Gesprek 3: voor de wereld van morgen. Met onder anderen Elisha Weeber (Iemand Thuis)

ASN Live vindt plaats in het vernieuwde Hedon in Zwolle:
Burg. Drijbersingel 7
8021 DA Zwolle

Meer informatie over de aanmelding en het programma is te vinden op www.asnlive.nl. Op deze site is ASN Live Zwolle op 9 september live te volgen.

MorgenVandaag

De ASN Bank vindt het belangrijk om met haar klanten en andere geïnteresseerden te spreken over de keuzes die nodig zijn voor een duurzame wereld van morgen. Op 28 mei organiseerde de ASN Bank de eerste editie in Nijmegen over duurzaamheid in de kledingindustrie.

De ASN Live-talkshows vormen de aanloop naar MorgenVandaag; een inspiratievolle dag voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame, ethische thema’s en de keuzes en dilemma’s die daarbij horen. MorgenVandaag vindt plaats op zaterdag 11 oktober in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: