Den Haag • 30 augustus 2016

Vrijdag 26 augustus openden FC Volendam voorzitter Wim Biesterveld en de burgemeester van Volendam Wim van Beek het Zonnedak Volendam. Dit zonnepark bovenop het voetbalstadion van FC Volendam is een initiatief van ZonnepanelenDelen en mede mogelijk gemaakt door financiering van het ASN Groenprojectenfonds. Het park telt 1.059 zonnepanelen en voorziet daarmee zo’n 287 huishoudens van groene stroom.

Sonja van Eijk, accountmanager bij Duurzame Financieringen van de ASN Bank: “We ondersteunen zonne-energieprojecten van harte om te zorgen dat we naar een duurzamere samenleving groeien. Zeker als er zoveel actieve participatie is vanuit huishoudens. Zo maken we samen een betere wereld voor morgen.

Zonnepanelen op elke tribune

Op de verschillende tribunes liggen in totaal 1.059 zonnepanelen, waardoor de jaarlijkse opbrengst van Zonnedak Volendam gelijk staat aan het verbruik van meer dan 70 huishoudens. De opbrengst van het zonnedak is voor iedereen bij te houden via de website en de ZonneDelen mobiele app. Sinds de aansluiting is al ruim 100.000 kWh opgewekt door de meer dan 1000 zonnepanelen.

Samenwerking ASN Bank en ZonnepanelenDelen

Het platform ZonnepanelenDelen helpt initiatieven en gebouweigenaren met crowdfunding om collectieve zonne-energieprojecten te realiseren. Personen of bedrijven die willen bijdragen aan de groei van duurzame energievoorziening kunnen via dit platform investeren in een project naar keuze. Zonnedak Volendam is het tweede zonne-energieproject van ZonnepanelenDelen waar de ASN Bank met het ASN Groenprojectenfonds met een financiering aan bijdraagt. Eerder al financierden zij samen 284 zonnepanelen op het dak van Amstelveen College.

Bekijk hier de website van ZonnepanelenDelen

Delen op: