ASN Duurzaam Aandelenfonds is het duurzaamst

Den Haag • 13 september 2016

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds is het duurzaamste wereldwijd beleggende aandelenfonds dat in Nederland verkrijgbaar is. Het staat op 1 in de top 5 van fondsen in de categorie “aandelen wereldwijd large-cap groei” die Morningstar samenstelde voor het online magazine Fondsnieuws.

Milieu, mens en goed bestuur
De onafhankelijke fondsenvergelijker Morningstar kent fondsen duurzaamheidsscores (sustainablity ratings) toe. Het eerste waar Morningstar naar kijkt is de ESG-rating. ESG staat voor environmental (milieu), social (sociaal) en governance (goed ondernemingsbestuur). Het ASN Duurzaam Aandelenfonds scoort een ESG-rating van 63,57: de hoogste van de onderzochte fondsen. De gemiddelde ESG-rating van wereldwijde groeifondsen is 48,86.

Van dit cijfer wordt een score afgetrokken voor de controverses (misstanden) waarbij de bedrijven in de fondsportefeuille zijn betrokken. Doordat dit getal voor het ASN Duurzaam Aandelenfonds relatief laag is, is ook de totale score van het fonds het hoogst.

Top 5 duurzame aandelen: Hoogste score voor ASN | Fondsnieuws

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen N.V. ASN Beleggingsfondsen N.V. is een beleggingsinstelling. De AIF-beheerder daarvan is ACTIAM N.V. (ACTIAM). ACTIAM en het ASN Duurzaam Aandelenfonds zijn opgenomen in het register van de AFM. ASN Beleggings-instellingen Beheer B.V. (ABB) voert de directie over de beleggingsinstelling en bepaalt het beleggingsbeleid van het ASN Duurzaam Aandelenfonds. Dit waarborgt dat de beleggingen voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank. Voor het ASN Duurzaam Aandelenfonds is een prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) beschikbaar via www.asnbank.nl. Lees de Eid voordat u besluit het beleggingsfonds te kopen. Deze uiting mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Delen op: