ASN Bank wint twee prijzen met "Zo maakt geld gelukkig"

ASN Bank heeft twee prijzen gewonnen! Woensdagavond 23 mei mochten we een gouden Esprix
in ontvangst nemen en donderdagavond 31 mei een SAN Accent. Beide prijzen hebben we gekregen voor de campagne "Zo maakt geld gelukkig".

Esprix Awards

De Esprix is een vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de best marketingcommunicatiecampagnes. De award staat voor het verbinden van creativiteit aan commercieel succes. Campagnes worden daarom gelijkwaardig beoordeeld op het creatieve idee en het resultaat. Er zijn twaalf verschillende categorieën. Elke categorie heeft een eigen vakjury die de genomineerden beoordeelt. ASN Bank was genomineerd in de categorie financial samen met ING en AMB AMRO.

Goud!

Dit jaar waren er totaal 33 genomineerden. Hiervan hebben er slechts drie een gouden award gewonnen. De andere twee winnaars van goud waren Opel en Volkswagen. Daarnaast zijn er nog negen zilveren en 21 bronzen awards uitgereikt.

Het juryrapport was lovend over de campagne van ASN Bank:“De campagne is creatief en mooi. Liefdevol én relevant. Het thema: “zo maakt geld gelukkig” is grappig en sterk. Knap dat het hier om een lange termijn campagne gaat. De invulling van het thema is geweldig gedaan, het is tot de bankpas aan toe doorgevoerd.”

SAN Accent

Stichting Adverteerdersjury Nederland (SAN) reikt de Accenten jaarlijks uit aan de beste campagnes. De jury van de SAN beoordeelt campagnes vier criteria: concept, media & middelen strategie, executie en resultaten. Deze jury bestaat uit 20 leden per categorie: een voorzitter, vicevoorzitter, 15 juryleden
werkzaam als senior marketing- of communicatieprofessional
bij een adverteerder binnen het vakgebied van de betreffende categorie en drie studenten in het laatste jaar van hun communicatieopleiding aan HBO of Universiteit.

Foto: Fotografie Studio Gerry Hurkmans

Nadat de jury een selectie heeft gemaakt uit alle inzendingen, moeten alle genomineerden een pitch geven hun case. Op basis daarvan beslist de jury wie er met de SAN Accenten vandoor gaan. ASN Bank heeft SAN Accent gewonnen in de categorie financiële dienstverlening.

Meer informatie

Hier vindt je meer informatie over de Esprix en over de Stichting Adverteerdersjury Nederland.

Foto: © Reinier RVDA, uitreiking Esprix

Delen op: