ASN Bank Wereldprijs 2019 zoekt slimme ideeën voor een betere wereld

22 augustus 2019

Startende ondernemers, met een slim idee voor een betere wereld, kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland. De ASN Bank Wereldprijs geeft groene denkers de kans hun duurzame idee verder te brengen. En verdeelt € 55.000 onder maximaal 4 winnaars. Zowel ondernemers als ondernemers in spé worden aangemoedigd om mee te doen.

De 11 voorgaande edities van de ASN Bank Wereldprijs betekenden de doorbraak van inmiddels bekende bedrijven zoals Fairphone, Yoni en Seepje. Hun finaleplek gaf deze Nederlandse gamechangers een vliegende start.

‘We zien deze ondernemers als de ideale pioniers voor een duurzame toekomst. Zij denken buiten de geijkte kaders. En durven een flinke stap voorwaarts te zetten. Met de ASN Bank Wereldprijs willen wij hun idee een kickstart geven. En naar een volgend stadium brengen, om daarmee samen de duurzame vooruitgang van de samenleving te stimuleren’, aldus Arie Koornneef, directeur van ASN Bank.

Coaching op het gebied van ondernemerschap, marketing en financiën

In een uitdagend traject krijgen 30 genomineerde deelnemers training en coaching op het gebied van onder andere ondernemerschap, marketing en financiën. Deelname levert in aanloop naar de finale publiciteit en naamsbekendheid op.

Laurens van Dort, die met zijn duurzame verfmerk fairf de klusmarkt opschudt (winnaar ASN Bank Wereldprijs 2018) zegt: ‘Deelnemen aan het traject heeft me enorm veel gebracht. Ik werd gedwongen kritisch naar mijn idee te kijken. Daarmee was ik klaargestoomd op vragen van potentiële investeerders over bijvoorbeeld de haalbaarheid van mijn idee en duurzaamheid.’

Inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs is gestart

Inschrijven kan tot dinsdag 17 september 17.00 uur via de website van Voor de Wereld van Morgen. Dit is de ondernemerscommunity van ASN Bank. Zij steunt de groeiende groep ondernemers, die een bijdrage levert aan de verduurzaming van de samenleving.

Inzendingen moeten aansluiten bij de missie van ASN Bank. En passen binnen een van de volgende categorieën:

  • Mens & Samenleving
  • Natuur & Milieu
  • Klimaatbescherming

Bekijk hier de overige voorwaarden voor deelname.

Het traject van de competitie: van inschrijving tot uitreiking

Een vakjury buigt zich tijdens verschillende selectiemomenten over de ingediende ideeën. De jury bestaat onder anderen uit: Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely, Jasper Gabrielse van Seepje en Faiza Oulahsen van Greenpeace.

De vakjury let op innovatie, duurzaamheid en creativiteit. 6 ondernemers gaan uiteindelijk door naar de finale op 13 november in Pakhuis de Zwijger. Zij maken kans op een geldprijs tussen de € 10.000 en € 25.000. En een publieksprijs van € 5.000, waar een stemronde aan vooraf gaat.