17 april 2019

ASN Bank is net als vorig jaar door consumenten uitgeroepen tot meest duurzame merk van Nederland in de categorie Banken. Dat gebeurde tijdens de derde Nederlandse editie van de Sustainable Brand Index Awards op 17 april in Amsterdam.

Duurzaam bankieren voor iedereen

‘ASN Bank werkt al sinds haar oprichting in 1960 aan een duurzame samenleving. Het is geweldig om te zien dat onze inspanningen om iedereen te betrekken bij duurzaam bankieren beloond worden. Juist nu onderwerpen als klimaatverandering, biodiversiteit en mensenrechten in de schijnwerpers staan, is het goed om te zien dat ons klantenbestand groeit. Steeds meer mensen besluiten een positieve impact te hebben op de wereld om hen heen, door simpelweg over te stappen naar een duurzame bank. We zijn dankbaar en trots - op de prijs, onze medewerkers én onze klanten.’ aldus directeur Arie Koornneef.

Wat is de Sustainable Brand Index Award?

De Sustainable Brand Index Award is een duurzaamheidsaward en wordt jaarlijks uitgereikt door de Sustainable Brand Index. Het is het grootste en meest toonaangevende merkenonderzoek in Europa op het gebied van duurzaamheid en merkontwikkeling. Het van oorsprong Zweeds initiatief wordt jaarlijks uitgevoerd in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Nederland.

Voor het Nederlandse onderzoek zijn 6.000 Nederlandse consumenten gevraagd om merken uit het bedrijfsleven te beoordelen op duurzaamheid. De studie bestaat uit een ranking in combinatie met een diepgaande onderzoeksrapportage gericht op de duurzaamheidsperceptie van een merk. De Sustainble Brand Index maakt duidelijk in hoeverre consumenten de merken als duurzaam kwalificeren.

In 2019 zijn in totaal 167 merken beoordeeld, waaronder 8 merken voor de categorie Banken. Daarnaast waren er nog brancheprijzen voor de sectoren Energie, Zorgverzekeraars, Food, Supermarkten, Retail, Mobiliteit, Travel en Leisure & Restaurants.

Bankieren met respect voor mens, dier en natuur

Al sinds 1960 investeren wij uitsluitend op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Wij zijn er trots op dat we een duurzaam bankbedrijf zijn dat rendement voor haar klanten en de wereld om ons heen genereert. Wij laten ons leiden door wat wij en onze klanten belangrijk vinden: een wereld met respect voor mens, dier en natuur – nu én in de toekomst.

ASN Bank hanteert drie pijlers in haar duurzaamheidsbeleid: klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Alles wat we doen, toetsen we aan dit beleid. Bovendien hebben we voor elke pijler een langetermijndoel gekozen dat we in 2030 willen bereiken. Zo kunnen we als bank de duurzaamheid van de samenleving bevorderen

Wil je ook de wereld verbeteren door duurzaam te bankieren? Stap over naar ASN Bank.

Delen op: