ASN Bank Verslag 2016: Succesvol als duurzame aanjager

Den Haag • 29 maart 2017

ASN Bank heeft zich in 2016 bewezen als duurzame aanjager van de financiële sector. Dat zegt algemeen directeur Ewoud Goudswaard in het persbericht over onze resultaten in 2016, dat op 29 maart is verschenen.

Andere banken meekrijgen

Goudswaard: ‘We hebben onderzoek gedaan naar leefbaar loon in de kledingindustrie en engagement gevoerd met farmaceutische bedrijven. We zijn blij dat de Volksbank heeft aangekondigd dat zij het geld van klanten volgens dezelfde duurzame criteria gaat uitzetten als ASN Bank.

De manier waarop de financiële sector met duurzaamheid omgaat, is aan het veranderen. Ik ben er trots op dat we anderen meekrijgen. Dat daagt ons natuurlijk ook uit om steeds voorop te blijven lopen in het stimuleren van duurzame vooruitgang.’

Duurzaamheidsverslag

In het ASN Bank Verslag 2016 lees je hoe we vorig jaar duurzame vooruitgang hebben gestimuleerd. Het verslag bevat onze missie en strategie. We vertellen hoe we hebben gewerkt aan onze langetermijndoelen voor mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. Ook de dienstverlening aan klanten en onze duurzame impact zijn belangrijke onderwerpen.

Dit lees je in het verslag

  • Op de homepage zie je hoe we het spaar- en beleggingsgeld van onze klanten hebben uitgezet.
  • De pagina In het kort laat de belangrijkste cijfers en prestaties zien.
  • Onder Verslag komen alle relevante onderwerpen aan bod.

Je kunt het verslag online lezen of als pdf downloaden. Het is in één keer te downloaden, maar je kunt ook alleen de delen kiezen die jij interessant vindt.

Delen op: