Den Haag • 19 april 2018
ASN Bank is door consumenten uitgeroepen tot meest duurzame merk van Nederland in de categorie Banken. Dat gebeurde tijdens de tweede Nederlandse editie van de Sustainable Brand Index Awards op 19 april in Amsterdam.

Samen meer duurzame impact

“De afgelopen jaren heeft ASN Bank in haar duurzaamheidsbeleid en communicatie duidelijk gemaakt dat het uitmaakt waar je bankiert. Dat je goed kan doen met je geld. Heel mooi om te zien dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen en dat ASN Bank bij consumenten top of mind is. Want samen met onze klanten kunnen wij onze duurzame impact vergroten.” aldus directeur
Arie Koornneef.

Wat is de Sustainable Brand Index Award?

De Sustainable Brand Index Award is een van oorsprong Zweeds initiatief dat inmiddels jaarlijks terugkeert in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Nederland. Voor het Nederlandse onderzoek zijn 5.000 Nederlandse consumenten gevraagd om bekende merken uit het bedrijfsleven te beoordelen op duurzaamheid. De index maakt duidelijk in hoeverre zij merken als duurzaam kwalificeren. In 2018 werden in totaal 149 merken beoordeeld, waaronder 8 banken. Daarnaast waren er nog brancheprijzen voor de sectoren energie, food, supermarkten, retail, mobiliteit, travel, leisure & restaurants.

ASN Bank & duurzaamheid

Al sinds 1960 investeren wij de middelen die klanten ons toevertrouwen, uitsluitend op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Wij zijn er trots op dat we én duurzaam én een financieel gezond bankbedrijf zijn. Wij laten ons leiden door wat wij en onze klanten belangrijk vinden: een leefbare wereld voor iedereen, nu en in de toekomst. Lees hier meer over de duurzame missie van ASN Bank.

In 2016 nam de Volksbank, waarvan ASN Bank deel uitmaakt, het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank over. Dat past in haar streven om een relevante, positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Diverse partijen gaven inmiddels al hoge scores voor het duurzaamheidsbeleid van de Volksbank.

Nog geen klant? Stap over naar ASN Bank.

Delen op: