ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland

25 maart 2021

Vandaag is de Sustainable Brand Index bekendgemaakt: dé ranglijst van de meest duurzame merken van Nederland. ASN Bank eindigt dit jaar voor het eerst in de top 10: op plek 9. Binnen de bancaire sector eindigen we op de eerste plek en zijn daarmee de duurzaamste bank van Nederland volgens de consument.

ASN Bank werd al twee keer eerder uitgeroepen tot meest duurzame merk in de bancaire sector. Ook in 2018 en 2019 verkoos de consument ASN Bank als duurzaamste bank. Vorig jaar kwam Rabobank nog als winnaar uit de bus, en eindigde ASN Bank op de tweede plek.

Trots op top 10-notering

Voor het eerst bemachtigt ASN Bank dit jaar ook een plek in de top 10 van de algemene ranglijst van de Sustainable Brand Index. In 2020 eindigden we nog op plek 17; dit jaar stijgen we naar een mooie 9e plek. De lijst wordt voor de vierde keer aangevoerd door Tony’s Chocolonely.

Pieter Smeets, hoofd marketing communicatie bij ASN Bank, over het behalen van de top 10-notering: “We zijn ontzettend trots dat we in de top 10 geëindigd zijn van de meest duurzame merken van Nederland. Ons doel is om duurzaamheid toegankelijk te maken voor heel Nederland en dat we nu tussen populaire duurzame merken staan als Tony’s Chocolonely en IKEA geeft aan dat we op de goede weg zijn. Zeker omdat de Nederlandse consument bepaald heeft dat wij in de top 10 thuishoren.”


Over Sustainable Brand Index

De Sustainable Brand Index onderzoekt jaarlijks de duurzaamheid van consumentenmerken op het gebied van milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sustainable Brand Index wil met dit onderzoek meer bewustwording creëren rondom duurzaamheid van merken. In Nederland zijn 199 merken onderzocht, in 17 verschillende sectoren. Er zijn ruim 9000 respondenten geïnterviewd. De merken die onderzocht zijn worden geselecteerd op basis van marktaandeel, omzet en naamsbekendheid.

Delen op: