ASN Bank tegen olieboringen Shell op Noordpool 

Den Haag • 20 mei 2015

Shell is vastbesloten de boringen naar olie op de Noordpool bij Alaska voort te zetten. Kritische aandeelhouders spraken zich op 19 mei jl. uit tegen deze boringen. Burgers en organisaties wereldwijd protesteren met allerlei acties. Toch blijft het olieconcern op zijn standpunt staan. Volgens Shell is de olie hard nodig om aan de groeiende vraag naar energie te voldoen.

Wij protesteren mee

De ASN Bank sluit zich aan bij het protest tegen de boringen. De kans dat er een olielek ontstaat is groot. In 2012 ging het al bijna mis. De boringen vormen een bedreiging voor de mensen en (zee)dieren die in dit unieke, zeer kwetsbare gebied leven.

Poolreizigster Bernice Nootenboom vertelde tijdens de MorgenVandaag 2014 over de klimaatverandering en kwetsbaarheid van de Noordpool.

Bekijk het pleidooi van Bernice Nootenboom voor de Noordpool.

Wat kunt u doen?

Greenpeace voert actie om de Noordpool tegen Shell te beschermen.
Teken de petitie van Greenpeace.

Bent u actief op social media, deelt u de actie dan met uw vrienden. Of plaats een bericht op de Facebookpagina van Shell om te zeggen dat u het er niet mee eens bent.

Wat doet de ASN Bank?

De ASN Bank belegt niet in ondernemingen die actief zijn in fossiele energie (olie, kolen, gas, bruinkool). Wel investeren we in duurzame energie – zoals wind- en zonne-energie – en energiebesparing. Dat past in onze ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Delen op: