ASN Bank introduceert betalen met mobiele telefoon

Den Haag • 31 augustus 2017

ASN Bank introduceert een speciale app voor contactloos betalen met je mobiele telefoon: ASN Mobiel Betalen. Hierdoor hebben klanten - met een Android-toestel met NFC-chip en Android 5.0 - geen contant geld of pinpas meer nodig om te betalen. De Mobiel Betalen app is gratis te downloaden in de Google Play Store. Voor smartphones met iOS is mobiel betalen bij Nederlandse banken nog niet mogelijk.

Contactloos betalen met je smartphone is een snel en eenvoudig alternatief voor het doen van kleine betalingen zoals een kop koffie of kleine boodschappen. Voor de bank blijft het uitgangspunt dat de klant zelf kiest met welk middel hij of zij wil betalen.

Hoe werkt het?

Contactloos betalen met de mobiele telefoon gaat hetzelfde als contactloos betalen met een pinpas.De NFC-chip in de mobiele telefoon maakt contact met de betaalautomaat in de winkel om af te rekenen. Om de Mobiel Betalen app te kunnen activeren moet je al de Mobiel Bankieren app van je bank gebruiken. Met de pincode van de Mobiel Bankieren app koppel je je rekeningen en kies je er een of meer waarmee je mobiel wilt betalen. Voor elke rekening die je toevoegt, verzin je een 4-cijferige code of stel je vingerafdrukbevestiging in voor grote bedragen.

Uitgelichte functies Mobiel Betalen app:

  • Bedragen boven € 25 kun je ook met je vingerafdruk bevestigen in plaats van de code. Gebruik je het liefst altijd je code bij het afrekenen, dan kun je dat instellen.
  • In de app staan afbeeldingen waarop precies is aangeven waar de NFC-chip zit van de meest gebruikte toestellen om het gebruik makkelijk te maken.
  • Er is geen speciale SIM-kaart nodig.
  • Betalen met de mobiele telefoon kan alleen als het scherm aan staat.

Limieten en kosten

De Mobiel Betalen app is gratis te downloaden. Tot 1 april 2018 kun je hem ook gratis gebruiken. Daarna betaal je elke maand € 0,50 per rekening en per persoon. Bedragen tot € 25 kun je zonder mobiel betalen code afrekenen, daarboven met code. Net als bij contactloos betalen met de pinpas. Ook als je € 50 achter elkaar contactloos hebt betaald, moet je je code invoeren.

Download hier de ASN Mobiel Betalen app

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: