ASN Bank in Nationaal Energiebespaarfonds  

Den Haag • 19 oktober 2013

De Rabobank en de ASN Bank gaan samen met het Rijk het Nationaal Energiebespaarfonds vullen. Met dit fonds kunnen huizenbezitters een goedkope lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren.

De ASN Bank stort 50 miljoen euro

De omvang van het Nationaal Energiebespaarfonds wordt 300 miljoen euro. De Rabobank stort 175 miljoen euro in het fonds en de ASN Bank 50 miljoen euro. Het Rijk voegt daar 75 miljoen euro aan toe. Het Nationaal Energiebespaarfonds houdt zichzelf in stand doordat het uitgeleende geld met rente wordt terugbetaald. Dit geld wordt in het fonds teruggestort, waardoor er steeds opnieuw leningen verstrekt kunnen worden.

Goedkope leningen

De bedoeling is dat particuliere huizenbezitters vanaf begin december een goedkope lening kunnen aanvragen aan het Nationaal Energiebespaarfonds. Deze leningen zijn bedoeld voor energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld dak-, vloer- en gevelisolatie, zonneboilers, hoogrendementbeglazing en energiezuinige kozijnen.

Energierekening en woonlasten omlaag

Door te investeren in energiebesparende maatregelen kunnen huiseigenaren hun energierekening omlaag brengen. Doordat de rente van de lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds laag is, stijgen hun woonlasten op korte termijn niet. Na het aflossen van de lening zullen de woonlasten structureel dalen.

Waarom neemt de ASN Bank deel?

Het Energiebespaarfonds zorgt voor extra energiebesparing bij woningen in Nederland. Dat sluit aan bij de missie van de ASN Bank om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen.

Delen op: