ASN Bank financiert ZON-PTC

Den Haag • 19 oktober 2016

ASN Bank financiert het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum (ZON-PTC). Dit kankercentrum biedt een nieuwe, minder belastende bestralingsmethode aan: protonentherapie.

Precisiebestraling
Protonentherapie is preciezer dan de conventionele radiotherapie. Daardoor treden er minder bijwerkingen op: het veroorzaakt minimale schade in het gebied rondom de tumor en maximale schade aan de tumor zelf. Protonentherapie is geschikt voor patiënten met kanker in het gezicht, de longen, borst en hals.

Samenwerking Maastro Clinic en MUMC
ZON-PTC wordt onderdeel van Maastro Clinic, een radiotherapeutisch instituut dat nauw samenwerkt met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC). De behandeling zal plaatsvinden in het gebouw van Maastro Clinic. Vanaf eind 2018 kunnen er ongeveer vierhonderd patiënten per jaar worden behandeld. Eerder werd deze genezingsmethode alleen in het buitenland uitgevoerd. Momenteel worden ook in Delft en Groningen protonencentra gebouwd.

Financiering zorg past in duurzaam beleid
De bouw van het centrum kost €40,5 miljoen euro. Hiervan financiert ASN Bank € 12,5 miljoen. Wij werkten bij de financiering nauw samen met de provincie Limburg, het Liof en de Rabobank. Deze financiering past in onze keuze voor financiering van projecten op het gebied van zorg en welzijn. Het recht op gezondheidszorg is immers een fundamenteel mensenrecht. Goede zorg bevordert de gezondheid, de kwaliteit van leven en de mogelijkheden om mensen beter te maken. Kwaliteit en innovatie zijn daarbij onze uitgangspunten. Het Protonen Therapie Centrum is een uitstekend voorbeeld van een financiering in dit kader.

Lees hier meer over onze financieringen op het gebied van zorg en welzijn.

Delen op: