Den Haag • 31 juli 2017

ASN Bank financiert het eco.business Fund met USD 25 miljoen. Dit fonds verstrekt leningen aan ondernemers in Latijns-Amerika die biodiversiteit helpen behouden en versterken. Het fonds stimuleert hen en helpt hen om hun werkzaamheden op een duurzame manier te verrichten.

Duurzaam ondernemen

Via lokale banken en microkredietinstellingen verstrekt het eco.business Fund kleine leningen aan ondernemers, zoals koffieboeren, vissers en bananentelers. Het fonds is vooral actief in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ondernemers kunnen aanspraak maken op een lening van het fonds als ze een erkend duurzaamheidskeurmerk hebben. Ook moeten ze op een greenlist staan die het fonds heeft opgesteld van activiteiten die biodiversiteit versterken.

Behalve de lening krijgen de ondernemers ook verdere ondersteuning van het fonds. Het fonds licht hen onder meer voor over hoe ze biodiversiteit in hun werkzaamheden nog meer kunnen versterken.

Biologisch afbreekbare netten

Waar gaan de leningen van het fonds bijvoorbeeld naartoe? Naar een koffieboer die lokale bomen op zijn koffieplantage geplant heeft, zodat er minder water nodig is. Naar een visser die investeert in biologisch afbreekbare netten, zodat er geen zeedieren in de netten verstrikt raken als hij ze verliest. En naar bananentelers die methodes hanteren zonder gebruik van kunstmest.

Waarom steunen wij dit project?

De financiering van het eco.business Fund is een voorbeeld van de manier waarop wij met onze bankactiviteiten biodiversiteit versterken. Wij willen zoveel mogelijk activiteiten financieren die het verlies van biodiversiteit verminderen. Zo werken we aan ons langetermijndoel: al onze beleggingen en financieringen veroorzaken in 2030 geen nettoverlies van biodiversiteit meer.

Lees meer over ons langetermijndoel voor biodiversiteit

Kijk voor meer informatie over het fonds op http://www.ecobusiness.fund

Delen op: