ASN Bank en Nationaal Groenfonds investeren € 10 miljoen in zonnestroom

30 maart 2020

ASN Bank en Nationaal Groenfonds hebben het versnellen van de energietransitie hoog op de agenda staan. Daarom investeren zij respectievelijk 8 miljoen euro en 2 miljoen euro in zonnepanelenbedrijf Solease. Dankzij deze investering kan het bedrijf zonnestroomsystemen aanschaffen en vervolgens verhuren aan 2.200 particuliere huishoudens. Dit levert jaarlijks een verwachte besparing op van ruim 5 miljoen kg CO2.

Duurzame impact

Solease wil de drempel voor het gebruik van zonne-energie zo laag mogelijk maken door zonnepanelen te verhuren. Roderick van Wisselingh, directeur Solease: "Wij geloven dat een echt duurzame economie pas kan ontstaan als producten niet meer alleen verkocht, maar ook verhuurd kunnen worden. We zijn erg verheugd met de miljoeneninvestering van ASN Bank en het Nationaal Groenfonds. Door hen kan er zo'n 9.000.000 kWh per jaar aan groene stroom van particuliere daken opgewekt worden. Dit leidt tot een verwachte besparing van meer dan 5.400.000 kg CO2 per jaar, oftewel de jaaropname van zo’n 200.000 bomen. Dat is vergelijkbaar met het Amsterdamse bos. Wat een mooie duurzame impact is.”

Wie betaalt de energietransitie?

Door de investering in Solease kunnen meer mensen profiteren van en bijdragen aan de energietransitie. Sonja van der Eijk, ASN Bank Team Projectfinancieringen: “Nederland heeft een flinke opgave om woningen te verduurzamen. Eén van de vragen daarbij is ‘hoe wordt dat gefinancierd?’. Door te huren bij Solease hoeven huizenbezitters niet zelf te investeren, én worden ze ontzorgd. ASN Bank is trots om ook hierin als financier een voorbeeldrol te kunnen spelen.” Het is de verwachting dat het totale voordeel voor de 2.200 klanten van Solease bijna 1 miljoen euro is op de jaarlijkse energielasten. De waardestijging van de huizen zelf bedraagt door een beter energielabel naar verwachting rond 10 miljoen euro.

Delen op: