ASN Bank en Nationaal Fonds Kinderhulp bundelen krachten

Den Haag • 24 juni 2014

Het Nationaal Fonds Kinderhulp en de ASN Bank bundelen hun krachten om kinderen in Nederland te helpen die in armoede opgroeien. De bank doneert daarvoor jaarlijks een bedrag aan het fonds.

Bijna 400.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Zij hebben vaak geen fiets om naar school te gaan, moeten soms een verjaardag overslaan omdat ze geen cadeautje mee kunnen brengen en ook een lidmaatschap van een sportvereniging zit er vaak niet in. Met bescheiden financiële bijdragen maakt Nationaal Fonds Kinderhulp wat meer geluk mogelijk voor deze kinderen.

Donatie

De ASN Bank gaat hier aan bijdragen. De bank doneert een bedrag per nieuwe geopende rekening ASN Jeugdsparen. Ook doneert zij een percentage van de totale inleg op deze rekeningen.

“Duurzaamheid gaat over mensen en de kansen voor latere generaties om ook in welvaart en welzijn te kunnen leven,” aldus Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van de ASN Bank. “Daarom willen we bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen die door armoede en ernstige problemen thuis buiten de boot dreigen te vallen.”

Geluk

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien bijna 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij staan langs de zijlijn en kunnen vaak niet meedoen met leeftijdsgenoten.

“Men zegt weleens dat je geluk kunt afdwingen, maar de kinderen waarvoor onze hulp wordt gevraagd hebben niet zoveel af te dwingen,” licht Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp toe. Hij is daarom blij met de steun van de ASN Bank. “Kinderhulp probeert er te zijn voor al deze kinderen die nergens anders meer hulp hoeven te verwachten. Daarom zijn we ook zo blij met de steun van alle ouders die voor hun kinderen een rekening ASN Jeugdsparen openen. Zij investeren zo in de toekomst van hun kind en maken het mogelijk dat Kinderhulp investeert in het geluk van kinderen die het minder getroffen hebben.”

"We willen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen die door armoede en ernstige problemen thuis buiten de boot dreigen te vallen."

Ewoud Goudswaard, algemeen directeur ASN Bank

Jeugdsparen

Nationaal Fonds Kinderhulp is de tweede partnerorganisatie van de ASN Bank bij ASN Jeugdsparen. De bank heeft besloten om een tweede organisatie te steunen omdat de financiële bijdrage stijgt die elk jaar beschikbaar komt via ASN Jeugdsparen. De oorzaak daarvan is de groei van het aantal rekeningen en het saldo daarop. Naast Nationaal Fonds Kinderhulp blijft de bank via Cordaid kinderen in Afrika ondersteunen via een project in de Centraal-Afrikaanse Republiek en Congo.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: