ASN Bank biedt eerste mixfonds dat belegt in microkredieten

Den Haag • 1 augustus 2018

Per 1 augustus 2018 belegt het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief in microfinanciering. Daarmee is dit het eerste Nederlandse mixfonds dat belegt in microkredieten. Voor de belegger betekent dit een beter uitgebalanceerd mixfonds en meer duurzame impact. Aan de andere vier ASN Duurzame Mixfondsen worden op een later moment ook beleggingen in microkrediet toegevoegd.

Bas-Jan Blom, directeur ASN Beleggingsfondsen:

"Door de toevoeging van microkrediet aan de beleggingen van de  ASN Duurzame Mixfondsen stellen we gemaksbeleggers in staat om meer duurzame impact te maken. Bovendien neemt het risico af, terwijl het verwachte rendement toeneemt. Goed voor de belegger én goed voor de wereld"

Diversiteit van beleggingsportefeuilles

Aandelen- en obligatiebeleggingen reageren op een bepaalde manier op economische en financiële ontwikkelingen. De reactie van de microkredietmarkt wijkt daarvan af. Microkrediet vergroot de diversiteit van de beleggingsportefeuilles van de ASN Duurzame Mixfondsen. Hierdoor wordt het risico voor beleggers verlaagd. Tegelijkertijd neemt het verwachte rendement na aftrek van de fondskosten neemt toe. Dit blijkt ook uit studies van het onafhankelijke bureau Ortec Finance.

Beleggen in microkredieten

Mensen in minder ontwikkelde landen kunnen vaak niet of nauwelijks geld lenen bij gewone banken. Microfinancieringsinstellingen (MFI’s) zijn er juist voor hen. Het mixfonds belegt in leningen aan MFI’s of neemt een aandelenbelang in MFI’s. Deze verstrekken op hun beurt leningen tegen eerlijke voorwaarden aan kleine lokale ondernemers. Zo krijgen zij de kans een bedrijf op te zetten of uit te breiden.

Over ASN Duurzame Mixfondsen

De ASN Duurzame Mixfondsen beleggen ieder volgens een bepaalde verdeling in goedgekeurde euro-staatsobligaties en aandelen uit het ASN Beleggingsuniversum. De fondsen zijn interessant voor zowel beleggers die defensief beleggen als beleggers die dat meer offensief willen doen. Vanaf nu worden daar microkredieten aan toegevoegd, voornamelijk ten koste van de staatsobligaties.

Over ASN Bank

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie.

ASN Bank maakt met BLG Wonen, RegioBank en SNS onderdeel uit van de Volksbank. Samen maken zij de missie ‘bankieren met de menselijke maat’ van de Volksbank waar.

Voor meer informatie: www.asnbank.nl

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt

Disclaimer: ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB) is de beheerder van de ASN Duurzame Mixfondsen en is opgenomen in het register van de AFM. Het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) zijn beschikbaar via www.asnbank.nl. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Lees de Eid voordat je besluit een beleggingsfonds te kopen. Deze uiting mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Delen op: