9 november 2020

2020 is het jaar van Covid-19 en de Amerikaanse verkiezingen, maar óók van ASN Bank. ASN Bank is dit jaar namelijk 60 jaar actief als duurzame bank. En om dat te vieren, gaat er vandaag in samenwerking met drie kunstenaars een bijzonder project van start: ‘Ode aan de mens’.

Mensen zijn al 60 jaar de drijvende kracht achter de missie van ASN Bank. Dankzij de inzet van heel veel mensen kunnen we duurzame vooruitgang stimuleren. Mensen die laten zien dat het anders kan. Mensen die durven te dromen, die zich uitspreken en in actie komen voor een duurzame en rechtvaardige wereld. En door de handen ineen te slaan, hebben we nog meer impact. Als teken van dankbaarheid vieren we onze verjaardag daarom met een ode aan de mens.

Volg drie kunstenaars aan het werk

Drie kunstenaars zijn gevraagd om deze ode namens ASN Bank en haar klanten te brengen: stadsdichter Derek Otte, fotograaf Ilvy Njiokiktjien en beeldend kunstenaar Hedy Tjin.

De komende maand werken zij individueel aan een werk dat hun visie op mensen weergeeft. Op Instagram en Facebook kun je zien hoe ze te werk gaan. Vandaag is de eerste video gepost, waarin de ASN Bank-directie het project aankondigt. Begin december vindt de onthulling plaats.

Volg het project op Instagram of Facebook.

Hoe het allemaal begon

ASN Bank startte in 1960 als spaarbank door vakbondsgeld op maatschappelijk verantwoorde manier uit te zetten. Tegenwoordig zijn we er voor een brede groep klanten. We staan voor duurzaamheid in ruime zin, met nadruk op mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. De komende jaren willen we onze rol als aanjager in de samenleving verder versterken, onder meer door verduurzaming voor iedereen betaalbaar te maken.

Lees hier verder over de historie van ASN Bank
Lees ook het interview met de directie van ASN Bank op asnbank.nl/60jaar

Delen op: