Aardbevingen Turkije en Syrie


Kosteloos overboeken naar Turkije en donatie aan Giro555


Den Haag • 14 februari 2023

In de door de aardbeving getroffen gebieden in Turkije en Syrië is hulp hard nodig. Gedurende drie maanden is het overboeken van geld naar Turkije daarom kosteloos. Daarnaast doneert ASN Bank het bedrag aan transactiekosten aan Giro555.

De afgelopen week hebben we gezien dat klanten geld overmaken aan dierbaren in de getroffen gebieden. De kosten hiervoor komen tijdelijk te vervallen. ASN Bank compenseert de transactiekosten van particuliere overboekingen naar Turkije binnen vijf werkdagen. Zo wordt geld overboeken naar Turkije kosteloos.

Daarnaast doneren we het bedrag aan transactiekosten van elke particuliere overboeking naar Turkije ook aan Giro555. Zo steunen we iedereen in Nederland die familie of vrienden direct wil helpen en dragen we met de donatie bij aan de hulp voor slachtoffers in zowel Turkije als Syrië.

Hoe werkt het?

Als je geld overmaakt naar Turkije vanaf een particuliere ASN Betaalrekening betaal je transactiekosten. Wij compenseren deze transactiekosten. Eerst betaal je de kosten zelf. Kies voor ‘U betaalt de kosten’ bij de overboeking. ASN Bank stort de kosten vervolgens binnen vijf werkdagen aan je terug. Daarnaast maakt ASN Bank hetzelfde bedrag van de transactiekosten over naar Giro555. Zo doneer je meteen aan Giro555 met je overboeking, zonder dat je daar meer geld aan kwijt bent.

Voor welke periode geldt dit?

Dit geldt met terugwerkende kracht voor alle particuliere overboekingen naar Turkije vanaf 6 februari 2023. De compensatie loopt drie maanden óf tot we met de drie bankmerken van de Volksbank (ASN Bank, SNS Bank en RegioBank) in totaal € 50.000 hebben gedoneerd.

Hoe hoog zijn de transactiekosten bij ASN Bank?

Dat is 0,25% transferprovisie van het bedrag dat je overmaakt. Het gaat om minimaal € 15 tot een maximum van € 165 per transactie. Er wordt dus meer van je rekening afgeschreven dan het bedrag dat je overmaakt. De ontvanger krijgt het volledige bedrag van de overboeking.

Hoe zit het met overboekingen naar Syrië?

Helaas is het vanwege sancties niet mogelijk om vanuit Nederland geld over te maken naar Syrië. Door geld over te maken naar Giro555 steunen we de samenwerkende hulporganisaties die actief zijn in zowel Turkije als Syrië. Zo bereikt onze hulp ook Syrië.

Delen op: