Den Haag • 31 augustus 2015

Zaterdag 24 oktober spreekt Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het is zijn eerste optreden in Nederland sinds hij in 2014 samen met Malala de Nobelprijs voor de Vrede ontving. De 61-jarige Indiase mensenrechtenactivist vertelt over zijn jarenlange strijd tegen kinderarbeid en kinderslavernij. Zijn optreden vormt de opening van MorgenVandaag, een jaarlijks evenement van de ASN Bank over de keuzes van vandaag voor een duurzame en rechtvaardige wereld van morgen.

Boosheid inzetten voor het goede

Satyarthi zette zijn boosheid in om het kwaad uit de wereld te verdrijven. Hij bevrijdde tienduizenden kinderen uit mijnen, plantages en textielfabrieken. In deze TED Talk vertelt hij zijn verhaal. Volgens het Nobelcomité is Satyarthi met zijn vreedzame, moedige protest tegen kinderarbeid in de voetsporen getreden van Mahatma Gandhi.

Interview door Jelle Brandt Corstius

Kailash Satyarthi opent MorgenVandaag in een gesprek met Jelle Brandt Corstius. Aan de hand van beelden en verhalen deelt hij zijn levensverhaal, en zijn woede, passie en inspiratie met het publiek. Ook gaat hij in op vragen uit het publiek.

Aanmelden

Graag nodigt de ASN Bank u uit om bij MorgenVandaag aanwezig te zijn. De middag is toegankelijk voor iedereen met interesse duurzaamheid en solidariteit. Van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn er in diverse zalen lezingen, debatten, exposities, pitches, panelgesprekken en muziek. Aanmelden kan hier. .

MorgenVandaag en de ASN Bank

De ASN Bank streeft naar een leefbare wereld van morgen voor toekomstige generaties. Daarvoor moeten we vandaag de juiste keuzes maken. MorgenVandaag beschrijft daarmee de missie van de bank in het kort. Tijdens MorgenVandaag gaat de bank in gesprek over de toekomst en het belang van een duurzame wereld. Met klanten, jonge sociale ondernemers en met mensen uit het bedrijfsleven, de wetenschap, journalistiek en politiek. Er komen allerlei duurzame, ethische thema’s aan de orde die de bank en haar klanten en relaties na aan het hart liggen. MorgenVandaag is een dag om inspiratie op te doen, te debatteren over dilemma’s en innovatieve ideeën uit te wisselen.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: