ASN Bank bezoekt Groningen: de kracht van lokaal initiatief

Den Haag • 10 februari 2015

Op 3 maart organiseert de ASN Bank de talkshow ASN Live Groningen in het Grand Theatre. De avond staat in het teken van de kracht van lokaal initiatief. Op welke manier gaan ondernemers en overheden om met kansen en uitdagingen in een veranderende samenleving. Hoe boks je op tegen nationale en regionale uitdagingen, zoals krimp? En welke rol kunnen nieuwe, duurzame initiatieven spelen?

Presentator Leon Verdonschot gaat onder andere in gesprek met Sabine Meier (lector Krimp & Leefomgeving bij het kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool Groningen), Lodewijk Hoekstra (presentator van Eigen Huis & Tuin en Green-Kids en oprichter van NL Greenlabel) en nieuwe, sociale initiatieven zoals Foodsharing en Mobiele Tuinen.

Volledig programma

19.00 Ontvangst
20.00 Start programma: Welkom door Leon Verdonschot en Jeroen Jansen (directeur ASN Bank)
20.15 Gesprek 1: De kracht van lokaal initiatief. Met onder andere Sabine Meier (Lector Krimp & Leefomgeving aan de Hanzehogeschool) en Marten Imelman (Urgenda)
20.35 Muzikaal optreden Martyn Ell
20.40 Gesprek 2: De wereld van Lodewijk Hoekstra
21.00 Gesprek 3: Voor de Wereld van Morgen. Gesprek met Foodsharing, Mobiele Tuinen en Asceline Groot (VDWVM; het online platform voor duurzame initiatieven).
21.20 Gelegenheid tot het stellen van vragen en napraten.
22.00 Einde

Meer informatie en aanmelden via: www.morgen-vandaag.nl.

Neem uw voedsel mee

Bijna iedereen heeft wel boodschappen in huis die hij eigenlijk niet gebruikt. FoodSharing ("minder verspilling - meer verbinding") biedt een platform waar mensen ongebruikte boodschappen kunnen uitwisselen. Namens FoodSharing nodigen we u uit ongebruikte etenswaren uit de voorraadkast mee te nemen naar ASN Live Groningen. In de FoodSharing-kast kun je er wellicht iemand anders blij mee maken.

In gesprek

Tijdens de talkshow ASN Live staan de toekomst en het belang van een duurzame wereld centraal. Daarom wil de ASN Bank met haar klanten, gasten en andere belangstellenden in gesprek over actuele thema’s en de dilemma’s en keuzes die daarbij horen. Over de invloed die deze keuzes hebben op ons dagelijkse leven, de verantwoordelijkheid die bedrijven hierin nemen en de rol die de ASN Bank hierin kan spelen. De bank wil haar klanten en andere betrokkenen met ASN Live de gelegenheid geven mee te denken over een rechtvaardige, duurzame samenleving.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: