Financiering biobased bouwen

ASN Bank is voorstander van het gebruik van biobased bouwmaterialen. Hieronder rekenen wij bouwmaterialen gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals hout of planten die verantwoord geteeld, geoogst, gebruikt en hergebruikt worden.

Zoek je financiering voor een bouwproject met natuurlijke materialen? We denken graag met je mee.

Neem contact op

Wat financieren wij?

De sector voor biobased bouwen is nog volop in ontwikkeling. Daarom denken wij graag mee over de financiering wanneer je:

  • Biobased woningen of utiliteitsbouw wilt realiseren.
  • Een initatief hebt om producten uit biobased materiaal te produceren, voor bijvoorbeeld de woningbouw. Denk hierbij aan isolatiemateriaal.

Onze duurzaamheidscriteria

  • De bouw dient CO2 neutraal te zijn.
  • Er dienen voldoende biobased materialen gebruikt te worden die verantwoord geproduceerd zijn.
  • Zand en klei rekenen we niet tot biobased bouwmaterialen.

Lees hieronder alle duurzaamheidscriteria van projectfinanciering biobased bouwen:

Wij stimuleren biobased bouwen

ASN Bank heeft zich als eerste bank aangesloten bij het programma ‘Ruimte voor biobased bouwen’ dat in opdracht van het ministerie van BZK wordt uitgevoerd. Bouwbedrijven, beleidsmakers, bewoners, architecten, projectontwikkelaars en duurzame ondernemers onderzoeken hierin hoe duurzame en compacte verstedelijking versneld kunnen worden, onder meer door kennis uit te wisselen en intensiever met elkaar samen te werken.

ASN Bank ondertekende daarnaast de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, een overeenkomst tussen gemeenten, provincies, ministeries, diverse kennis-, netwerk- en platformorganisaties en private partijen die zich inzetten voor een versnelling en verbetering in het circulair biobased bouwen in de stad. Zo hopen we de Nederlandse woningmarkt nog een beetje meer te vergroenen.

Contact opnemen

Heb je interesse in een financiering voor jouw project en voldoet het aan de criteria voor biobased bouwen, neem dan  contact op met onze financieringsexpert:

Ronald Zeeman
Telefoonnummer: +31 6 53 92 35 98
E-mail: duurzame.financieringen@asnbank.nl