Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je stoot een flesje bier om over de laptop van je beste vriend. Je maakt iets stuk tijdens een uurtje vrijwilligerswerk. Of je fietst tegen een geparkeerde auto. Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) voorkom je onverwacht hoge kosten bij materiële en letselschade bij anderen.

Waarom heb je als student een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Ook als student is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Vanaf je 18e verjaardag en als je op jezelf woont, ben je zelf verantwoordelijk voor je verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering is voor jou als student niet verplicht, maar wel erg handig om te hebben.

Het kan altijd gebeuren dat jij aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je hebt veroorzaakt. Als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, dan betaal je zelf de kosten. In het geval van letselschade kan dit snel oplopen, tot wel duizenden euro’s.

Schade door logés en huisdieren zijn standaard meeverzekerd in onze aansprakelijkheidsverzekering. Doe je vrijwilligerswerk en maak je schade? Ook dan ben je goed verzekerd.

De duurzame aansprakelijkheidsverzekering via ASN Bank

Met de ASN Aansprakelijkheidsverzekering ben je standaard wereldwijd verzekerd voor schade die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander of aan zijn of haar spullen. Het is belangrijk om te weten in welke gevallen je wel of niet verzekerd bent.

Lees meer over de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering

Je premie wordt duurzaam belegd

Bovendien wordt jouw verzekeringspremie goed besteed. Door duurzaam te beleggen én doordat we 10% van onze inkomsten uit verzekeringen investeren in duurzame projecten, zorgen we ervoor dat de wereld beter wordt.

Lees meer over hoe we je premie duurzaam beleggen.

Check de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders/verzorgers

Soms ben jij standaard meeverzekerd via de verzekering van je ouders. Dan is het niet nodig om zelf nog een aparte aansprakelijkheidsverzekering voor studenten af te sluiten. Stop je met studeren? Sluit dan wel zelf een eigen aansprakelijkheidsverzekering af.

Duurzaam verzekeringspakket

Naast een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten ook een inboedelverzekering afsluiten? Dat is ook een goed idee. Dan ben je verzekerd bij brand, lekkage en diefstal van je spullen op je studentenkamer.

Met het duurzame verzekeringspakket via ASN Bank heb je alles goed geregeld. Hoe meer schadeverzekeringen je afsluit, hoe hoger de korting. Die korting krijg je automatisch vanaf je tweede verzekering en geldt voor alle verzekeringen. De korting kan oplopen tot 4% van je totale premie. De verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan.

Lees meer over het ASN Duurzaam verzekeringspakket

Lees meer over verzekeren

Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

,
waarmee kunnen we je helpen?