Inloggen en ondertekenen met QR-code

Naast inloggen zoals je dat gewend bent, kun je voortaan ook inloggen in ASN Online Bankieren met een QR-code. Ook kan je er een overboeking mee ondertekenen. En er komen steeds meer mogelijkheden bij. Makkelijk en veilig!

Nieuwe inlogpagina

Op de inlogpagina van ASN Online Bankieren is de optie ‘QR-code’ toegevoegd. En omdat we de online bankierenomgeving vernieuwen, ziet ook de inlogpagina er anders uit dan je misschien gewend bent. Alle klanten – particulier en zakelijk – maken voortaan gebruik van hetzelfde inlogscherm. Heb je zowel een particuliere als zakelijke ASN-betaalrekening? Dan gebruik je om in te loggen op je zakelijke account je zakelijke digipas of de QR-code scanner die je vindt op de inlogpagina van je App ASN Mobiel Bankieren Zakelijk.

Zo log je in met de QR-code

1.   Kies voor inloggen met QR-code

Als je op je laptop, computer of tablet wilt inloggen op ASN Online Bankieren, dan zie je 3 manieren van inloggen: digipas, wachtwoord of QR-code. Kies voor QR-code.

2. Pak je mobiel en open de QR-code scanner op het inlogscherm

Open de app ASN Mobiel Bankieren op je telefoon. Log nog niet in en tik op het icoontje van de QR-code rechts bovenin en de QR-scanner verschijnt op je scherm. Tip: bankier je met meerdere mensen in de app? Selecteer dan eerst de gebruiker waarmee je wilt inloggen.

3. Scan de QR-code met de app

Scan met je telefoon de QR-code op het scherm van je laptop, computer of tablet.

4. Toets je pincode in en je bent ingelogd!

Lees de tekst op je telefoon, zodat je weet wat je met je 5-cijferige mobiele pincode bevestigt. Gebruik je normaal je vingerafdruk of een gezichtsscan in plaats van de pincode? Dan kun je dat hier ook doen. Vervolgens ben je ingelogd en kun je nu in ASN Online Bankieren je geldzaken regelen.

Waar vind ik de QR-scanner als ik al ben ingelogd in de app?

Met een iPhone: Tik onderin de navigatie op ‘Overboeken’ > ‘Scan QR-code’.
Met een Android toestel
: Tik in het menu op het +-icoon en kies voor ‘Scan QR-code’.

Wat kun je nog meer met QR-code?

Betalingen vanaf je betaalrekening kun je voortaan ook ondertekenen met de QR-code wanneer je gebruik maakt van ‘overboeken nieuwe stijl’ binnen ASN Online Bankieren. Kies daarvoor in ASN Online Bankieren onder ‘Betalen Europa’ voor ‘Overboeken’ en klik boven aan het scherm op de knop die je daarheen brengt. Boek je een volgende keer weer geld over? Dan kom je automatisch op dit nieuwe scherm terecht. Ook de instellingen van je ASN Betaalpas kan je wijzigen door met de QR-code te bevestigen. Later wordt het mogelijk om ook andere wijzigingen en opdrachten te ondertekenen met de QR-code. Als het zover is, dan zie je deze optie vanzelf op je scherm.

Maximumbedragen bij overboekingen

Voor de QR-code geldt een maximumbedrag dat je per dag kunt overboeken. Dit bedrag is gelijk aan het bedrag dat je met ASN Mobiel Bankieren kunt overmaken.