Inloggen en ondertekenen met QR-code

Als spaar- of beleggingsklant ontvang je van ons een Toegangsnaam en een Wachtwoord om in te loggen in online en mobiel bankieren. Heb je zowel een spaar- als een betaalrekening? Dan gebruik je de digipas of QR-code om in te loggen en opdrachten te ondertekenen.


Inloggen en ondertekenen met QR-code

Op de inlogpagina van ASN Online Bankieren is de optie ‘QR-code’ toegevoegd. En omdat we de online bankierenomgeving vernieuwen, is ook de inlogpagina aangepast. Heb je zowel een particuliere als zakelijke ASN-betaalrekening? Dan gebruik je om in te loggen op je zakelijke account je zakelijke digipas of de QR-code scanner die je vindt op de inlogpagina van je App ASN Mobiel Bankieren Zakelijk. Ook het bevestigen van een wijziging of opdracht in online bankieren is in veel gevallen al mogelijk met de QR-code. Zoals de instellingen van je ASN Betaalpas en de ASN Digipas.

Zo log je in met de QR-code

1.   Kies voor inloggen met QR-code

Als je op je laptop, computer of tablet wilt inloggen op ASN Online Bankieren, dan zie je 3 manieren van inloggen: digipas, wachtwoord of QR-code. Kies voor QR-code.

2. Pak je mobiel en open de QR-code scanner op het inlogscherm

Open de app ASN Mobiel Bankieren op je telefoon. Log nog niet in en tik op het icoontje van de QR-code rechts bovenin en de QR-scanner verschijnt op je scherm. Tip: bankier je met meerdere mensen in de app? Selecteer dan eerst de gebruiker waarmee je wilt inloggen.

3. Scan de QR-code met de app

Scan met je telefoon de QR-code op het scherm van je laptop, computer of tablet.

4. Toets je pincode in en je bent ingelogd!

Lees de tekst op je telefoon, zodat je weet wat je met je 5-cijferige mobiele pincode bevestigt. Gebruik je normaal je vingerafdruk of een gezichtsscan in plaats van de pincode? Dan kun je dat hier ook doen. Vervolgens ben je ingelogd en kun je nu in ASN Online Bankieren je geldzaken regelen.

Waar vind ik de QR-scanner als ik al ben ingelogd in de app?


Met een iPhone: Tik onderin de navigatie op ‘Overboeken’ > ‘Scan QR-code’.
Met een Android toestel
: Tik in het menu op het +-icoon en kies voor ‘Scan QR-code’.

    Maximumbedragen bij overboekingen

    Voor de QR-code geldt een maximumbedrag dat je per dag kunt overboeken. Dit bedrag is gelijk aan het bedrag dat je met ASN Mobiel Bankieren kunt overmaken.

    , waarmee kunnen we je helpen?