ASN Bank Wereldprijs

Sinds 2008 organiseren wij de ASN Bank Wereldprijs: een competitie voor startende duurzame ondernemingen. Deelnemers van het traject krijgen coaching, training, publiciteit, netwerk én maken kans op een geldbedrag.

Voor de editie van 2019 bedraagt het prijzengeld in totaal € 55.000 euro. Een jury van professionals en experts beslist tijdens een feestelijke finale welke ondernemers er met de prijzen vandoor gaan.

Een springplank voor duurzaam ondernemerstalent

De ASN Bank Wereldprijs is de afgelopen jaren een springplank voor duurzame ondernemers gebleken. Bekende namen als Fairphone, Yoni, Seepje, Studio JUX, Fairf en Somnox deden eerder al mee aan dit uitdagende ondernemerstraject.

'De ASN Bank Wereldprijs is een keurmerk voor je bedrijf. Het is social proof voor zowel klanten als bedrijven.'
Julian - Somnox 2017

Verduurzamen van de samenleving

De ASN Bank Wereldprijs wordt georganiseerd vanuit Voor de Wereld van Morgen, de ondernemers- en inspiratie community van ASN Bank. Van 19 augustus tot en met 17 september 2019 kunnen startende duurzame ondernemingen zich inschrijven voor deelname. De ondernemingen moeten voldoen aan de duurzaamheidscriteria van ASN Bank en passen binnen één van de drie thema’s: mens en samenleving, natuur en milieu en klimaatbescherming.

Dertig ondernemingen gaan het traject in. De ondernemers volgen onder andere een inspirerende trainingsdag, schaven aan hun businessplan en begroting, krijgen coaching en pitchen voor de jury. In iedere fase vallen er ondernemingen af. Totdat er half november nog zes finalisten over zijn. De finalisten maken kans op de door de jury toebedeelde geldprijzen. Daarnaast maken zij kans op de publieksprijs. Hiervoor kan iedereen tussen 5 en 13 november een stem uitbrengen via de website van Voor de Wereld van Morgen. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

'Ik word elk jaar enthousiast en blij van álle gave initiatieven, alle energie van deze ondernemers, en de hoop die iedereen kan putten uit die energie en passie. Dat diepe geloof in dat we daadwerkelijk met elkaar een verschil kunnen maken.'
Ynzo van Zanten, juryvoorzitter

ASN Foundation

Wil je subsidie voor een duurzaam (inter)nationaal project aanvragen?

Lees meer

Partners

Wij werken samen met andere organisaties om onze doelen op het gebied van mens, natuur en klimaat te bereiken.

Lees meer

Organisatie

Onze missie en onze visie. Waarom doen we wat we doen?

Lees meer