Den Haag • 29 september 2015

Ook in 2015 geeft de Eerlijke Bankwijzer de ASN Bank een positieve score bij de beoordeling van haar duurzaamheidsbeleid. Dat blijkt uit de jaarlijkse update die de Eerlijke Bankwijzer op 29 september bekend heeft gemaakt.

De ASN Bank haalt de hoogste score op onderwerpen als arbeidsrechten, natuur en wapens. Op veel andere onderwerpen, zoals mensenrechten, klimaat en transparantie beoordeelt de Eerlijke Bankwijzer ons met een 9.

Kijk hoe de ASN Bank scoort bij de Eerlijke Bankwijzer.

Verschillen van inzicht

Wij onderschrijven al geruime tijd dat het werk van de Eerlijke Bankwijzer de duurzamere samenleving dichterbij helpt brengen. Ondanks onze goede scores verschillen wij echter van mening over de manier waarop de Eerlijke Bankwijzer banken beoordeelt. Wij vinden bijvoorbeeld dat de algemene jaarlijkse update over banken niet alleen zou moeten gebeuren op basis van beleid, maar vooral op basis van de praktijk.

Impact

Wij gaan er de komende jaren meer op letten hoe wij zoveel mogelijk effect kunnen hebben op verduurzaming van de samenleving. Dat zal soms ten koste gaan van details in het beleid. Met de huidige systematiek van de Eerlijke Bankwijzer zouden wij dan lager scoren, terwijl we meer impact hebben op de maatschappij

Delen op: