3 september 2020

Recent ontving ASN Beleggingsfondsen de jaarlijkse beoordeling van de Principles for Responsible Investment (PRI). PRI waardeerde ASN op bijna alle onderdelen met de hoogst mogelijke score (A+). Daarmee behoren de beleggingsfondsen van ASN tot de beste in hun categorie.

Mariëtta Smid, manager duurzaamheid bij ASN Beleggingsfondsen, is trots op deze kwalificatie: “Wij zijn erg blij met deze prachtige beoordeling en daarmee erkenning voor het werk dat onze collega’s dag in, dag uit verrichten. Sinds onze oprichting werkt ASN Beleggingsfondsen aan optimaal rendement voor klanten én voor de wereld. Wij kiezen voor positieve selectie door te zoeken naar bedrijven met toekomstbestendige bedrijfsactiviteiten en goede financiële vooruitzichten. Hiermee willen wij een voorbeeld zijn voor andere fondsen. Deze beoordeling van de PRI weerspiegelt onze ambitie om zoveel mogelijk positieve, maatschappelijke impact te maken.”

Score per categorie

De PRI beoordeelde ASN Beleggingsfondsen - in de categorie Investment Manager - op maar liefst drie van de vier onderdelen met een A+. Voor het vierde onderdeel ontving ASN Beleggingsfondsen een A. Daarmee zijn de scores van ASN Beleggingsfondsen op alle onderdelen hoger dan gemiddeld.

Categorie ASN Beleggingsfondsen Gemiddelde
Strategie en governance A+ A
Indirect - beursgenoteerde aandelen A+ A
Vastrentende waarden A+ A
Actief aandeelhouderschap A B

Over de UN PRI

ASN Beleggingsfondsen onderschrijft de Principles for Responsible Investment al meer dan 10 jaar. De PRI is in 2006 opgezet om vermogensbezitters- en beheerders te stimuleren de meest duurzame keuzes te maken in hun beleggingsstrategie. Jaarlijks worden de deelnemers vrijwillig beoordeeld op hun duurzaamheidsbeleid, transparantie en thema’s zoals Strategie en Governance.

Bekijk hier het volledige rapport (pdf)


Delen op: