Schrijfmarathon van Amnesty

Den Haag • 06 december 2016

Zaterdag 10 december is de jaarlijkse Dag van de Mensenrechten. Die dag schrijven mensen wereldwijd met de hand persoonlijke brieven tijdens Amnesty’s Schrijfmarathon. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. En om terugdringen van de doodstraf, marteling en discriminatie.

Wij doen mee; jij ook?

De afgelopen jaren schreven de medewerkers van ASN Bank mee met de Schrijfmarathon. Dat gaan we ook dit jaar doen. Ook Ewoud Goudswaard (directeur ASN Bank) vindt het belangrijk en schrijft mee. Hij zegt “Het schrijven van brieven voor mensen die onterecht vastzitten blijkt succes te hebben. Er kwamen afgelopen jaar drie van de vijf mensen vrij dankzij de Schrijfmarathon. Dat vind ik fantastisch”.

Wil jij ook meedoen? Kijk op www.amnesty.nl/schrijfmarathon voor meer informatie. Daar lees je ook voor wie we met ons allen dit jaar schrijven.

Het werkt!

De Schrijfmarathon van Amnesty vorig jaar had verschillende successen. Zo kwam Yecenia Armenta uit Mexico op 7 juni 2016 vrij. Zij liet weten: ‘Ik las de brieven. Ik las ze allemaal. De brievenschrijvers doen het mooiste wat ze kunnen: mensen in onrechtvaardige situaties helpen. Het voelt fantastisch’. Armenta was zwaar gemarteld om haar een moord te laten “bekennen”.

Lees meer succesverhalen.

ASN Bank en mensenrechten

Waarom doet ASN Bank mee met de Schrijfmarathon? Wij vinden mensenrechten belangrijk. “Mensenrechten” is zelfs een van de drie pijlers van ons duurzaamheidsbeleid. Het (spaar)geld dat je aan ons toevertrouwt, lenen we alleen uit aan landen die zich houden aan de Internationale Verklaring van de Rechten van de Mens. En we beleggen in ondernemingen die hun werknemers goed behandelen en die geen kinderarbeid willen in hun bedrijf.

Om nog meer impact te hebben, hebben we een langetermijndoel voor mensenrechten vastgesteld: we willen dat alle kledingbedrijven waarin we beleggen, hun werknemers in 2030 een leefbaar loon uitbetalen.

Samenwerkingspartner

Omdat mensenrechten voor ASN Bank zo belangrijk zijn, werken we samen met Amnesty. We ondersteunen twee projecten van Amnesty. Ook is Amnesty een van onze gesprekspartners op het gebied van mensenrechten. Het hielp ons bijvoorbeeld bij het nadenken over onze duurzame beleggingscriteria voor mensenrechten. Dit beleid is vastgelegd in het ASN Bank Mensenrechtenbeleid.

Delen op: