Den Haag • 27 maart 2018

ASN Bank is in 2017 opnieuw gegroeid. We verwelkomden ruim 22 duizend nieuwe klanten. Het totale bedrag van al onze klanten op hun betaal- en spaarrekeningen steeg met € 310 miljoen tot ruim € 11 miljard. En we behaalden voor 78,9% onze doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstelling van de Volksbank, waar we onderdeel van zijn. 

Arie Koornneef en Joyce van der Est, de directie van ASN Bank, zijn tevreden met de resultaten
van afgelopen jaar.

“Onze cijfers laten zien dat steeds meer Nederlanders zich bewust zijn van de invloed die zij met hun geld hebben op mens, dier en natuur. Zij maken al bewuste keuzes in het dagelijks leven door te letten op hoeveel vlees ze eten, hun autogebruik en de keuze voor groene energie. Je aansluiten bij een bank die kritisch beoordeelt waar jouw geld in wordt geïnvesteerd is dan een logische keuze. Bankieren bij ASN Bank past in een duurzame lifestyle."
Arie Koornneef

Groei is een middel

We willen groeien naar 1 miljoen tevreden klanten in 2025. In 2017 nam het aantal klanten harder toe dan het jaar ervoor; meer dan 22 duizend tegenover ruim 16 duizend in 2016. Groei is voor ons een middel, geen doel. Want hoe groter de bank, hoe meer positieve invloed wij hebben als aanjager van duurzame vooruitgang.

“We zijn dankbaar dat opnieuw zoveel nieuwe klanten de keuze voor ASN Bank gemaakt hebben in het afgelopen jaar. En gelukkig staat die groei nog steeds niet stil. Maar ik wil ook juist de klanten die al langer, soms veel langer, bij ons zijn bedanken. Want een klant die blijft is minstens zo waardevol als een nieuwe klant. En gelukkig vertellen veel klanten van het eerste uur positieve verhalen over ons!”
Joyce van der Est

Cijfers in het kort

  • We maakten een stappenplan voor kledingbedrijven om leefbaar loon in te voeren.
  • We bereikten het klimaatdoel voor 78,9%.  
  • We werkten aan de eerste meting van onze impact op biodiversiteit. Daarmee zijn we de eerste bank die dit doet.

Delen op: