Den Haag • 1 april 2015

Met het spel “Licht laat leven” brengt de ASN Bank het belang van verloskundigen in Oeganda en Tanzania onder de aandacht. In dit spel laadt de speler zijn zonnelamp WakaWaka op aan de zon en helpt in vijf levels een kind veilig ter wereld komen. Het spel wordt gespeeld via een app op Facebook.

“We combineren een inhoudelijke boodschap met social media. Dat is een innovatieve en effectieve manier om het maatschappelijke belang van dit onderwerp bij een breed publiek onder de aandacht te brengen,” aldus Simone Lopulisa, adviseur online en social media bij de ASN Bank.

Campagne

Het spel is onderdeel van een bredere campagne van de ASN Bank. Samen met WakaWaka en Amref Flying Doctors wil de bank de opleiding van 25 verloskundigen in Afrika financieren en hen voorzien van een WakaWaka-lamp. “Als het spel mensen aanspreekt, kunnen ze ook echt helpen via de beleggingsactie van de ASN Bank. Zo maakt het spel duurzaam beleggen toegankelijker”, aldus Lopulisa.

Sterftekans zes maal kleiner

In Afrika ten zuiden van de Sahara bevallen veel moeders zonder professionele hulp, vaak onder zware omstandigheden. Jaarlijks sterven 162.000 vrouwen tijdens hun zwangerschap of bevalling. De sterftekans van vrouwen wordt zes keer zo klein als ze begeleid worden door een verloskundige. Maar er zijn niet genoeg verloskundigen. Bovendien wordt hun werk bemoeilijkt door gebrek aan elektriciteit en dus aan licht. Bij nachtelijke bevallingen gebruiken ze noodgedwongen kaarsen en gevaarlijke, ongezonde kerosinelampen die nauwelijks licht geven.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: