Den Haag • 18 augustus 2016

Iedereen draagt kleding. Maar de manier waarop onze broeken, truien en shirts worden gemaakt is maar zelden duurzaam en eerlijk. Arbeiders in de kledingindustrie verdienen vaak te weinig om van te leven. En de sector heeft grote impact op natuur en milieu.

Langetermijndoel: leefbaar loon bij kledingbedrijven

De ASN Bank vindt het belangrijk dat de kledingindustrie duurzaam wordt. Dat betekent ook dat de mensen die er werken, een eerlijke beloning ontvangen. We keuren alleen bedrijven goed die werknemers een minimumloon betalen. Maar het minimumloon is niet in elk land voldoende om de basisbehoeften te kunnen betalen.

Daarom kozen we in 2015 als langetermijndoel op het gebied van mensenrechten: de invoering van leefbaar loon bij alle kledingbedrijven in ons beleggingsuniversum. Ons doel is dat het aantal werknemers met een leefbaar loon in de kledingindustrie toeneemt.

Eerlijk draagt lekkerder

Ook samen met onze partner Solidaridad willen we laten zien dat het anders kan. Met het Eerlijke T-shirt: een kledingstuk dat onder goede arbeidsomstandigheden en met aandacht voor het milieu is geproduceerd.

Bij elke stap in het productieproces van het Eerlijke T-shirt is rekening gehouden met arbeidsrechten, natuur en het milieu. Zo is het shirt gemaakt van duurzame fairtradekatoen. De werknemers van het naaiatelier in India dat de shirts maakt, krijgen een leefbaar loon. Daarmee kunnen zij hun gezinnen voorzien van alle basisbehoeften, zoals huisvesting, voeding, zorg en scholing. U ontvangt het Eerlijke T-shirt als u eenmalig € 25 aan Solidaridad doneert.

Lees hoe u het Eerlijke T-shirt bestelt.

Wacht niet te lang met bestellen, want er zijn nog maar enkele maten beschikbaar.

En lees verder over onze samenwerking met Solidaridad.

Delen op:

fba