12 januari 2019

De ASN Doelplanner heeft een update gehad: hij houdt nu niet alleen rekening met je beleggingen, maar ook met je spaargeld. En je ziet hoeveel CO2-uitstoot je bespaart met je belegging in de ASN Duurzame Mixfondsen.

Sparen én beleggen

Als je kiest voor ASN Doelbeleggen, geeft de ASN Doelplanner je in drie stappen inzicht in het verwachte rendement van jouw persoonlijke combinatie van sparen en beleggen. Je hoeft niet te kiezen voor sparen óf beleggen. Je krijgt inzicht in de combinatie van sparen én beleggen. Dat is handig als je het bijvoorbeeld te riskant vindt om alleen te beleggen. Je kunt ook je hele inleg beleggen, zoals eerder ook al mogelijk was.

De ASN Doelplanner laat zien welke rendementen je kunt verwachten bij jouw persoonlijke combinatie van sparen en beleggen. Je ziet de mogelijke rendementen bij verschillende economische scenario’s – goede én slechte scenario’s. Ook zie je wat jouw combinatie van sparen en beleggen kan opleveren vergeleken met alleen sparen.

Je bepaalt zelf je inleg of het doelbedrag dat je wilt bereiken. Je bepaalt ook de looptijd en het risico dat je wilt nemen. Dat doe je door een van de vijf ASN Duurzame Mixfondsen te kiezen. Daaruit volgen verschillende opties. Die laten je zien hoeveel extra rendement ten opzichte van sparen het over een langere periode kan opleveren als je bijvoorbeeld 25% van je inleg belegt. En welk risico je daarbij loopt om je beleggingen deels te verliezen.

Je bespaart CO2 met je belegging

Als je belegt via ASN Doelbeleggen, krijg je nu ook duidelijkheid over je duurzame rendement. Namelijk over de CO2-uitstoot die je bespaart met je belegging in het ASN Duurzame Mixfondsen van je keuze.

Op de pagina van het fonds vind je niet alleen informatie over de koers en het rendement, maar ook over de CO2-besparing die een belegging in het fonds oplevert. Daarbij vergelijken we het ASN Duurzaam Mixfonds met een gemiddeld (dus niet-duurzaam) beleggingsfonds. Omdat kilo’s CO2 de meeste mensen niet zoveel zeggen, is de besparing vertaald in alledaagse zaken als autorijden, vliegen en douchen.

Zo levert € 1.000 euro in het ASN Duurzame Mixfonds Neutraal jaarlijks een CO2-besparing op die gelijk staat aan de uitstoot van het eten van 5,5 kilo kaas. Een belegging van € 10.000 bespaart jaarlijks evenveel CO2 als 3.000 kilometer autorijden veroorzaakt (Bron: rapport Ecofys: klimaatbenchmark ASN Beleggingsfondsen).

Bekijk hier de ASN Duurzame Mixfondsen

Risico's van de ASN Duurzame Mixfondsen:

Dit risico geldt voor ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief en ASN Duurzaam Mixfonds Defensief.
Dit risico geldt voor ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal.
Dit risico geldt voor ASN Duurzaam Mixfonds Offensief en ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief.

Delen op: