14 mei 2020

Per 1 augustus 2020 kost het aanhouden van de ASN Bankrekening € 1,90 per maand (was € 1,65). Dat is € 22,80 per jaar. Dit zijn kosten per persoon; voor een en/of-rekening betaal je dus € 3,80 per maand.

Voor dit bedrag heb je een duurzame betaalrekening waarmee je CO2 bespaart (bron: Ecofys) ten opzichte van een gemiddelde Nederlandse betaalrekening. Compleet met ASN Betaalpas en online bankieren op je telefoon of laptop.

Lees meer over de ASN Bankrekening

Waarom stijgen de kosten?

Met de ASN Bankrekening heb je een betaalrekening waarmee je goed en veilig kunt bankieren. Om te zorgen dat de rekening aan alle wettelijke eisen blijft voldoen, je bij ons veilig kan betalen en gebruik kan maken van nieuwe ontwikkelingen, moeten wij de kosten soms verhogen.

De afgelopen tijd hebben wij bijvoorbeeld geïnvesteerd in instant payments zodat je overboeking direct bij de ontvanger is. En kun je voortaan makkelijk en veilig inloggen op je laptop of pc met een QR-code en je ASN-app. We werken aan een nieuw online bankieren. En we voegen features toe aan de mobiel bankieren app zoals ‘betaalverzoek’ en binnenkort een nieuwe budgetfunctie.

Ben je het niet eens met de kostenstijging?

We hopen natuurlijk dat je je ASN Bankrekening blijft gebruiken. Want met je ASN Bankrekening laat je zien dat je bankiert met oog voor mens, dier en natuur. Wil je de rekening toch opzeggen? Als je dat voor 1 augustus 2020 doet, betaal je de hogere kosten niet. In ASN Online Bankieren lees je hoe je dat doet: klik onder Instellingen op Rekeningen en vervolgens op Opheffen rekening. De rekening is dagelijks opzegbaar.

Meer informatie

Heb je vragen over de kosten of over de ASN Bankrekening? Bel dan gerust de ASN Klantenservice op 070 – 35 69 335. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur (let op, vanwege het Coronavirus hebben wij tijdelijk beperkte openingstijden en zijn wij bereikbaar tot 16.30). Je kunt ook een e-mail sturen naar informatie@asnbank.nl.

Delen op: