Den Haag • 28 augustus 2018

Per 1 november 2018 kost de ASN Bankrekening € 1,65 per maand (was € 1,50). Dat is € 19,80 per jaar. Dit zijn kosten per persoon; voor een en/of-rekening betaal je dus € 3,30 per maand. Voor dit bedrag heb je een betaalrekening compleet met ASN Wereldpas, online bankieren en de ASN-app voor mobiel bankieren. Bovendien ontvang je rente over je positieve saldo.

Lees meer over de ASN Bankrekening

Waarom stijgen de kosten?

De ASN Bankrekening gaat mee met ontwikkelingen op het gebied van betalen. Je kunt dus rekenen op een goede betaalrekening, die je biedt wat je nodig hebt.

Zo krijg je in de app ASN Mobiel Bankieren verschillende nieuwe diensten. Je kunt bijvoorbeeld inloggen en betalingen doen met je vingerafdruk. Je overboekingen worden gecontroleerd met de IBAN Naamcheck. En binnenkort kan je een betaalverzoek doen.

Ook zorgen wij ervoor dat je ASN Bankrekening voldoet aan de nieuwste wetten en regels. Bijvoorbeeld de Europese richtlijn voor betaaldiensten PSD2, die over enige tijd ingaat. Deze aanpassingen kosten geld. Daardoor is de ASN Bankrekening voor ons duurder geworden sinds de vorige kostenstijging, bijna drie jaar geleden.

Ben je het niet eens met de kostenstijging?

We hopen natuurlijk dat je je ASN Bankrekening blijft gebruiken. Want het is een betaalrekening die alle diensten biedt die je van zo’n rekening verwacht. En meer. Want met elke € 1.000 op je ASN Bankrekening bespaar je ieder jaar net zoveel CO2 als je gebruikt om een heel jaar de was te doen. Of 49 jaar lang je telefoon op te laden!

Wil je de rekening toch opzeggen? Als je dat voor 1 november 2018 doet, betaal je de hogere kosten niet. In ASN Online Bankieren lees je hoe je dat doet: klik onder Instellingen op Rekeningen en vervolgens op Opheffen rekening. De rekening is dagelijks opzegbaar.

Meer informatie

Heb je vragen over de kosten of over de ASN Bankrekening? Bel dan gerust de ASN Klantenservice op 070 – 35 69 335. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar informatie@asnbank.nl.

Delen op: