Den Haag • 01 juli 2013

Alle initiatieven en bedrijven beginnen klein, maar met een goed idee. Er komt een moment dat mensen in dat idee gaan geloven. Wat er dan gebeurt, kan ieders verwachtingen overtreffen. De ASN Bank gelooft dat vernieuwing uit de samenleving komt. Daarom organiseert zij in 2013 voor de zesde keer de ASN Bank Wereldprijs.

De bank nodigt initiatiefnemers met een frisse blik op de duurzame samenleving uit om met hun idee of project deel te nemen. Het gaat om projecten die ondernemend, innovatief en creatief zijn, en een grote impact op de duurzame samenleving hebben.

Duurzame thema’s

Een project moet passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank: eerlijke handel, tegen kinderarbeid, duurzame energie en tegen wapenindustrie. Deelnemers maken kans op een van de vier themaprijzen van elk tienduizend euro. Inschrijven kan van 1 juli tot 15 augustus 2013.

Stemmen en vakjury

Deelnemers kunnen hun project aanmelden op de community Voor de Wereld van Morgen. De projecten worden eerst inhoudelijk op hun duurzame karakter geselecteerd. De tien beste projecten per thema gaan door naar de volgende ronde, waarin zij stemmen gaan werven. De vijf projecten met de meeste stemmen krijgen vervolgens diverse trainingen en coaching. Op basis van hun projectplan en pitchfilmpje nodigt de jury twee van de vijf projecten per thema uit voor de finale. Op 7 november 2013 worden de winnaars bekendgemaakt. Dan is duidelijk wie bijvoorbeeld de opvolger wordt van FairPhone. Dit project won in 2011 de ASN Bank Wereldprijs.

Over Voor de Wereld van Morgen

Steeds meer mensen willen een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Zij doen dat allemaal op hun eigen manier, groot, klein, nationaal of internationaal. Gericht op mensen, de natuur, of op dieren. De ASN Bank steunt de initiatieven van deze mensen en is daarom in 2008 de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Met als doel gelijkgestemden de kans te bieden elkaar te ontmoeten en te helpen.

Delen op: