12 februari 2021

De Volksbank heeft op 12 februari haar cijfers over 2020 gepubliceerd. Ondanks de coronacrisis kon ons moederbedrijf robuuste resultaten melden voor klanten, maatschappij, medewerker en aandeelhouder (de staat).

Eén van de positieve resultaten is de lagere CO2-uitstoot van al haar activiteiten. Eind 2019 stond de teller op 44% klimaatneutraal, aan het eind van 2020 op 59%. Voor 2030 wil de Volksbank 100% klimaatneutraal zijn.

Bij elkaar opgeteld komen de financiële resultaten van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS neer op een nettowinst van € 174 miljoen, dit is 37% lager dan de winst van 2019. De resultaten vielen onder meer lager uit door een afwaardering van financiële activa van € 38 miljoen.

Lees meer over de resultaten van de Volksbank.

Over de Volksbank

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht.

Lees meer over de Volksbank.

Delen op: