Den Haag • 9 augustus 2023

Vanaf 19 augustus 2023 is de tentoonstelling 'Vrouwen aan het front' te zien in het Fotomuseum Den Haag. ASN Foundation is partner van deze tentoonstelling, waarin het werk van 8 vrouwelijke oorlogsfotografen wordt getoond. Aan de hand van hun werk belicht de tentoonstelling de opkomst, ontwikkeling en impact van oorlogsfotografie. Klanten van ASN Bank krijgen op vertoon van hun betaalpas korting op de entreeprijs.

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling 'Vrouwen aan het front' van Fotomuseum Den Haag rekent af met het beeld dat oorlogsfotografie een mannenzaak is. Het werk van 8 vrouwelijke fotografen wordt uitgelicht, vanaf de Spaanse Burgeroorlog (1936 -1939) tot aan het strijdtoneel in Afghanistan in 2014. Oorlogsfotografie kan een grote impact op de publieke opinie hebben. Bijvoorbeeld hoe we denken over democratie of schending van mensenrechten.

Beirut, Libanon, 1976. © Françoise Demulder.

Erkenning voor de fotografen

Met deze tentoonstelling streeft Fotomuseum Den Haag ernaar bij te dragen aan de erkenning die deze fotografen absoluut verdienen. Dit doen ze door hun werk te tonen, hun persoonlijke ervaringen te delen en de impact van hun beelden te duiden. Hoewel hun foto’s in internationale media als Life Magazine, Le Monde en The New Yorker gepubliceerd werden en zij prijzen wonnen zoals de Robert Capa Medal voor heldenmoed en de World Press Photo Award, zijn nog lang niet alle namen bij het grote publiek bekend.

Korting met ASN betaalpas

Van 19 augustus tot 27 november 2023 is de 'Vrouwen aan het front' tentoonstelling te zien in het Fotomuseum Den Haag. Als klant van ASN Bank krijg je op vertoon van je betaalpas € 2,50 korting op de entreeprijs.

Lees meer over de tentoonstelling

Delen op: