Den Haag • 31 mei 2016

De ASN Bank is bij consumenten de favoriet als het gaat om het online afsluiten van een duurzame belegging. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau WUA! onder aanbieders van duurzaam beleggen.

In 2016 liet WUA! tweehonderd respondenten zoeken naar een groene, duurzame manier om € 5000 te investeren of beleggen. Zij moesten op de websites die zij tegenkwamen zo ver mogelijk doorgaan, tot het moment van een rekening afsluiten. De respondenten beschikten zelf over een vrij belegbaar vermogen, zodat ze zich goed konden inleven.

ASN Bank op 1

De ASN Bank kwam als beste uit de bus. Dat houdt in dat we bij consumenten de favoriet zijn als het gaat om het online afsluiten van een duurzame belegging.

Met deze score stegen we van plaats 3 naar 1. ING is iets beter vindbaar. Daar stelt de ASN Bank een hoge score op de “look & feel” van de website tegenover, wat ons in totaal een eerste plek opleverde. Triodos Bank scoorde op alle punten even goed als de ASN Bank maar is duidelijk minder goed vindbaar, en eindigde daardoor op 3.

Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.

Delen op: