3 oktober 2019

ASN Bank en de beleggingsfondsen steken geen geld van klanten meer in bedrijven die alcoholhoudende dranken produceren. Of het nu gaat om bierbrouwers, wijnboeren of andere drankproducenten. Onze aandelen én leningen zijn voortaan alcoholvrij.

Voor winkelbedrijven die drank verkopen, maken we een uitzondering als de omzet van alcoholhoudende dranken niet boven 10% van de totale omzet uitkomt. Het nieuwe alcoholbeleid geldt voor ASN Bank en ASN Beleggingsfondsen en verder voor BLG Wonen, RegioBank en SNS, kortom: de andere merken van de Volksbank.

Lees hier het beleid op alcoholhoudende dranken

Het aangescherpte beleid past bij het uitgangspunt van ASN Bank en ASN Beleggingsfondsen: beleggingen moeten bijdragen aan een duurzame, rechtvaardige samenleving. Al eerder besloten we geen geld in de tabaksindustrie te steken.

Impact op beleggingen en financieringen

Met het oog op deze beleidswijziging heeft ASN Beleggingsfondsen haar beleggingen in de Franse drankproducent Pernod Ricard onlangs verkocht. Voor financieringen van ASN Bank en de Volksbank heeft deze maatregel geen gevolgen omdat er geen leningen aan alcoholproducerende bedrijven in de boeken stonden.